Confirmed victory

(This petition is written in English and Turkish. / Bu imza kampanyası İngilizce ve Türkçe yazılmıştır.)

The Prime Minister Recep Tayip Erdogan, a religious zealot, (with his Islamist AKP party in government) has been increasing intimidation and clampdown on dissenting artists, writers, politicians, increasingly curtailing basic freedoms of speech and expression.  The unlawful  imprisonment of Mustafa Balbay and others in the Ergenekon Trials must stop.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve din eğilimli AKP hükümeti, görüşlerine karşı çıkan sanatcı, yazar ve politikacılari, korku, baskı ve tutuklama yöntemleriyle onların insan haklarını, düşünce ve ifade özgürlüklerini kısmakta ve önlemektedir. Mustafa Balbay ve diğer Ergenekon davasında kanunsuz ve
sahte delillerle tutuklanan kişiler muhakkak serbest bırakılmalıdır.

Letter to
THE GRAND NATIONAL ASSEMBLY OF TURKEY - BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAY CEMİL ÇİÇEK
FREE MUSTAFA BALBAY, SUPPORT FREEDOM OF EXPRESSION
The Atatürk Society of UK and the Atatürk Society of America demand the release of Mustafa Balbay, a prominent investigative journalist in Turkey together with other journalists, writers, and academics, accused of having links to an alleged underground organization named ”Ergenekon”. At present there are 256 people prosecuted under suspicion of plotting a coup against the current government, and 61 are kept in prison while the trials continue.
Balbay was first detained and released in July 2008, and then imprisoned in March 2009. He has been in solitary confinement since February, 2011. While the“Ergenekon” trials continue, many documents brought to court are already proven to be tempered with and false. There has not been any single evidence to support the crime Balbay is accused of - a crime which carries double life sentence imprisonment.
According to Committee to Protect Journalists, Turkey’s press freedom violations have reached a crisis point. Please see link below:
LET OUR VOICE BE HEARD! FREE MUSTAFA BALBAY AND OTHERS IMPRISONED WITHOUT EVIDENCE IN THE ERGENEKON TRIALS!
(You may use the address of the Atatürk Society of America when signing if you don't want to enter your own address.
4731 Massachusetts Ave. NW,
Washington DC 20016)

İngiltere ve Amerika Atatürkçü Düşünce Dernekleri Ergenekon örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilerek suçlanan ve tutuklanan Türkiye'nin ileri gelen gazeteci ve yazarlarından Mustafa Balbay ve meslekdaşlarının derhal serbest bırakılmasını ister. Halen 256 kişi hükümeti düşürme planı yapmakdan yargılanmakta, 61 kişi ise mahkemeleri sürerken hapisde yatmaktadır.
Temmuz 2008 de Balbay tutuklanmış ve bırakılmıstır. Mart 2009 da hapis edilmiştir. Şubat 2011 den beri hücre hapsindedir. Ergenekon davasında delil olarak gösterilen belgelere müdahale edilmiş ve sahte bilgiler kullanılmıştır. Balbay'a iki kez müebbet hapis cezasını hak ettiren hic bir kanıt bulunmamaktadır.
Uluslararası gazetecilerin haklarını koruyan "Committee to Protect
Journalists", Türkiye'de gazetecilerin ifade özgürlüğünün
kısıtlanmasının kriz noktaya ulaştığını bildiriyor.
SESİMİZ DUYULSUN! MUSTAFA BALBAY VE ERGENEKON DAVASINDA HAKSIZCA TUTUKLANAN DİĞER KİŞİLER SERBEST BIRAKILSIN.
(Imzalarken adres sorulduğunda kendi adresinizi girmek istemiyorsanız asağıdaki Amerika Atatürkçü Düşünce Derneğinin adresini yazabilirsiniz.
4731 Massachusetts Ave. NW,
Washington DC 20016)