Doğrulanmış başarı

BATİK, kürk satışına son versin!

Bu kampanya 1.263 destekçi ile değişim yarattı!

BATİK mağazalarında, gerçek kürk satıldığının duyulması kamuoyunda ciddi bir infial yaratmıştır. İşkence ve yaşam hakkı gasbı ile asıl sahibi hayvanlardan çalınarak elde edilen kürklerin mağaza raflarında ve vitrinlerinde sergilenmesi, 21. yüzyılda yaşadığımız günümüzde, vicdanları yaralayan bir ticarî anlayıştır.

Birçok dünya ülkesi, kürk üretimi ve satışı konusunda kısıtlama ve yasaklamaları tartışmakta, kürkün yaşam hakkı gasbı ve ekolojik yıkım yaratması nedeniyle ciddi yaptırım kararları almaktadır.

Üretiminde hayvanlara sistematik zulmü, açlık-susuzluk, çok küçük kafeslerde esareti ve sonuç olarak da hayvanların toplu bir şekilde katledilmesini içeren kürkün satışı, böylesine büyük bir zulüm endüstrisini desteklemek ve meşrulaştırmak anlamını taşıyor.

Yaşam hakkına saygılı insanlar için kürk, doğrudan cinayet demektir. Yaşam hakkına duyarlı insanlar olarak BATİK'in kürk satışına son vermesini ivedilikle talep ediyoruz.

BATİK, işkence ve yaşam hakkı gasbı ile elde edilen gerçek kürk satışına son versin! Zulüm, işkence, katliam meşrulaştırılamaz, yaşam hakkı satın alınamaz!

KÜRK NASIL ELDE EDİLİR?

Dünyada her yıl 50 milyonun üzerinde hayvan, yalnızca kürkleri için katlediliyor. Bu hayvanların %85'i; hayatlarının tamamını, daracık kafeslerde üst üste istiflenerek, aç-susuz yaşamaya mahkûm edildikleri, cehennemi aratmayan çiftliklerde yetiştiriliyor. Korkunç koşullarda yaşamaya zorlanan bu hayvanların çoğu, bu çiftliklerde güvenlik ve sağlığa dair hiçbir tedbir uygulanmadığı için hastalanıyor ve sakatlanıyor ancak hayatlarında bir kez bile tıbbî yardım alamıyor. Özellikle vahşi hayvanlar, tutsaklığın ve hiç aşina olmadıkları insan gerçeği ile yüzleşmenin verdiği yoğun stres ile kendilerini kafeslere çarpmaya ve vücutlarını kemirmeye başlıyor.

Vajinaya elektrik verme, kimyasalla zehirleme, canlı canlı deri yüzme, kaynar suya atma, boyun kırma, tuzak ve kapanla yakalama gibi yöntemler de acı çekme yetisi insanla bir olan hayvanlara reva görülen diğer işkence yöntemleri... Kürkü gasp edilecek hayvanın rektumuna metal bir çubuk sokulması ve hayvana elektrik yüklü bir cihazın zorla ısırtılmasından oluşan yaygın uygulama, katledilen hayvanın kürküne hiçbir zarar vermediği için bu endüstri tarafından övülüyor.

Kürkçülerin doğal ve doğa dostu olduğunu iddia ettiği kürkleri işlemek ve bozulmasını durdurmak için "formaldehit" diye bilinen toksik etkili kimyasal spreyleri kullandıklarını biliyoruz. Bu kimyasallarla satışa hazır hale getirilen hakiki kürklerin, yapay kürk imalatına nazaran 15 kat daha fazla çevre kirliliğine yol açtığı biliniyor. Ayrıca kürk çiftlikleri, tutsak ettiği milyonlarca hayvanın artığının yeraltı sularına ve nehirlere sızmasından ve tonlarca amonyağın atmosfere karışmasından ötürü doğaya, canlılara ve yerel halka karşı da sorumludur.

Bugün Hayvan Hakları imzanı bekliyor!

Hayvan Hakları İzleme Komitesi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «BATİK, kürk satışına son versin!». Hayvan Hakları ve imza atan diğer 1.262 kişiye katıl.