Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 3.585 destekçi ile değişim yarattı!

Yenimahalle'nin en büyük semti Batıkent ile Ankara'nın en hızlı gelişme gösteren aksı Eskişehir Yolu arasında direkt toplu taşıma hizmetinin olmaması sebebiyle her gün yüzlerce, hatta binlerce insan mağdur olmaktadır. Özel aracı olmayan vatandaşlar Batıkent'ten Eskişehir Yolu üzerindeki bir yere gitmek isterse (ya da tam tersi), tek seçenek olarak, önce metro ile Eskişehir Yolu'yla hiçbir alakası olmayan Kızılay'a gitmek zorunda bırakılmaktadır.

Batıkent'te yaşayıp okulu, işyeri, akrabası, arkadaşı vs. Eskişehir Yolu üzerinde olan birçok insan direkt ulaşım ile yaklaşık yarım saatte tamamlayabileceği bir yolculuğu iki, üç, hatta dört vasıta değiştirerek 1-1,5 saat gibi bir sürede tamamlayabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek için Batıkent Metro İstasyonu'ndan kalkarak Başkent Bulvarı ve Batıkent Bulvarı'nı kullanıp Şaşmaz Sanayi Sitesi'nden geçen ve Ümitköy Metro İstasyonu'nda sonlanan ya da İstanbul Yolu'nu kullanarak Anadolu Bulvarı üzerinden geçip ODTÜ Metro İstasyonu'nda sonlanan bir EGO hattı elzemdir.

Ankara'nın doğu-batı yönlü ulaşımını sağlayan ve neredeyse birbirine paralel inşa edilen Çayyolu ve Sincan metrolarının arasında bir köprü kurarak Eskişehir Yolu üzerindeki Hacettepe, Bilkent, ODTÜ, Başkent ve Çankaya üniversitelerinin öğrencilerinin ve onlarca bakanlık, kamu kurumu ve AVM çalışanlarının kullanarak her gün hem zaman tasarrufu hem de maddi tasarruf sağlayabilecekleri bu EGO hattının bir an önce açılmasını talep ediyoruz.

Bugün N. Emre imzanı bekliyor!

N. Emre Akdemir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Batıkent ile Eskişehir Yolu arasında direkt ulaşım sağlayacak bir EGO hattı açılsın! @egobilgi @mavimasa @06melihgokcek @ntahiroglu». N. Emre ve imza atan diğer 3.584 kişiye katıl.