BARTIN´DA SAHiPSiZ HAYVANLAR KISIRLAŞTIRILSIN, ÖLDÜRME , YAŞAT !

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 1.000.

BARTIN´DA YAŞAM SAVAŞI VEREN SAHiPSiZ HAYVANLAR, BARTIN BELEDiYESi TARAFINDAN KISIRLAŞTIRMALI, KUDUZ AŞILARI YAPILMALI ve iYiLEŞME SÜRECiNDEN SONRA ALINDIĞI ORTAMA BIRAKILMALILAR

Son yıllarda evde beslenen ve sahiplenilen köpek ve kedi sayısında artış olup genellikle bunların çiftleşmelerine her zaman engel olunamamakta ve istenilmeden doğan yavrular eğer sahip bulunamaz ise ya sokaklara bırakılmakta ya da yerleşim yerleri dışına veya çöplüklere terk edilmektedir.  Sokakta daha bebekken, hayatı görmeden ölen yüzlerce hayvan var

Köpeklerin genel olarak yılda 2 defa, 6-14 ve kedilerin 1-6 yavru doğurduklarını düşündüğümüzde bu hayvanların üremeleri kontrol altında tutulmadığından, sayıları kısa kısa sürede önemli oranda artmaktadır. Sahipsiz köpek ve kedilerin kontrolsüz olarak hızla sayılarının artmasının, hayvanlar , insan ve çevre sağlığı açısından tehlikeli sonuçlara neden olabileceği de unutulmamalıdır. İstenmeden doğan yaruların basına gelebilecek korkunç durumlar gözönünde bulundurulduğunda, kısırlaştırmanın kaçınılmaz olduğu ortaya çıkmaktadır İdeal bir dünyada, her yavrunun sıcak ve sevgi dolu bir yuvası olmalıdır. Ne yazık ki gerçek böyle değildir ve evsiz olan binlerce masum dostumuz perişan bir vaziyette yaşam savaşı vermektedirler. AÇ, SUSUZ, HASTA, ÜŞÜYOR, DONUYORLAR. Bunların üzerine zehirlenmeleri, insanlardan yedikleri dayakları, arabalarla ezilmelerini ve 7/24 korku içinde yaşamalarını da eklersek, yeterince insani vazifemizi yapamıyoruz demektir. En azından kontrolsüz coğalmalarını önlemek icin uzman veterinerler tarafından KISIRLAŞTIRMA İŞLEMİ en kısa zamanda Bartın Belediyesince başlatılmalıdır.

Bu zamanda Kedi ve köpek doğada yaşayan hayvanlardan değildir! Onlar yapay seleksiyona tabi olmuş doğadaki formlarından uzaklaşmış canlılardır. Kedi ve köpeğin doğasına uygun alan ne evlerdir, ne sokaklar, ne barınaklar ne de ormanlar! Ait olmadıkları bir dünyada layık olmadıkları muamelelere maruz kalan canlılardır onlar. Kısırlaştırarak en azından daha fazla kedi köpeğin dünyaya gelmesini engelleyebiliriz.

Gönüllü hayvanseverler mütemadiyen güçlerinin imtihanını veriyorlar. Yüzlerce dostumuzun, bakımları, beslenmeleri, tedavileri, hava şartlarından korunmaları icin tüm benlikleriyle takdir edilesi bir uğraş veriyorlar. Artık maddi ve manevi güçlerinin sonuna gelmiş bulunuyorlar.

Kısırlaştırma gercekleşmediği süre, doğacak olan yavrulara, bakım, beslenme, tedavi, yer bulma sorunları devamlı olacaktır.

Heute: Nuran verlässt sich auf Sie

Nuran Uludag benötigt Ihre Hilfe zur Petition „BARTIN BELEDiYE BAŞKANI Cemal AKIN - BARTIN´DA SAHiPSiZ HAYVANLAR KISIRLAŞTIRILSIN”. Jetzt machen Sie Nuran und 898 Unterstützer/innen mit.