Kampanya Kapatıldı

Balzac Davası: “Hayvanlar değil sahipleri cezalandırılsın”

Bu kampanya 2.457 destekçiye ulaştı

Öncelikle yanımda olan, varlığını ve desteğini hissettiren herkese tekrar çok teşekkür ederim.

Balzac Davası'nın ilk duruşması görüldü. Tahmin edebileceğiniz gibi -çeşitli sebeplerden- dava ERTELENDİ.

- Tanık'ın ikinci duruşmaya davetine,

- Resen seçilecek bir veteriner bilirkişiden olayın gerçekleşmesinin önlenebilmesi için olay öncesi ve olay anında hayvan sahibinden beklenen davranışlar konusunda dosya kapsamı çerçevesinde kanaat içeren değerlendirme yapılmasının istenmesine,
karar verildi.

Duruşma tarihi: 07 Nisan 2016
Saat: 10:55
Yer: Kartal Anadolu Adliye Sarayı

Bilgilerinize, teşekkürlerimle.

----------------------------------------------------------------------------------------------

24 Eylül 2014 tarihinde, sorumsuz sahibinin, saldırgan olduğunu bildiği halde kayışsız gezdirdiği köpek, kayışıyla akşam yürüyüşü yapmakta olan minik Balzac’a arkadan yaklaşarak bir anda saldırdı ve onu olay yerinde korkunç bir şekilde öldürdü. Balzac’ın belini kırdı ve iç organlarını parçaladı. Ne o köpeğin, ne de Balzac’ın sahibi, öldürmek üzere saldırıya geçmiş olan bu büyük ırk köpeği durduramadı. Balzac'ın sahibi, geçirdiği travmanın etkisiyle halen psikiyatrik tedavi görmektedir. Olay veteriner raporu, psikiyatrik durum raporu ve görgü tanıklarınca kanıtlanmıştır.

O günden bugüne, kötü insanların yetiştirdiği ve hâkim ol(a)madığı şanssız ve suçsuz köpekler tarafından birçok kedi ve köpek yaralandı ya da öldürüldü. Özellikle savunmasız çocuklar da bu insanların köpeklerinden nasibini aldı. Kulağı kopan çocuğun hastanedeki görüntüsünü hangimiz unutabildik? Yüzündeki dikişlerle gülümsemeye çalışan adamı..?

Köpekler sahiplerinin birer yansımasıdır ve verdikleri her türlü zarardan onlar değil sahipleri, yani İNSANLAR SORUMLUDUR.

4 Şubat 2016 tarihinde saat 09:35'te Kartal Adliyesi’nde görülecek olan Balzac davası kararının, bundan sonraki yaralanma ve ölümlere yol açabilecek kişiler için caydırıcı nitelikte olmasını istiyoruz. Hayvanların mal olarak değil CAN olarak kabul edilmesini istiyoruz. Ve bu kötü niyetli kişilere verilebilecek en ağır cezayı istiyoruz.

Güncel durumdan haberdar olmak için buraya tıklayınız.

----------------------------------------------

“Punish the owner, not the animal”

On September 24, 2014 the dog that was taken on a walk without his leash by its irresponsible owner who knew that it was an agressive dog, approaching little Balzac from behind, attacked in an instant and killed him in the most horrible way at the scene. Balzac, having his daily walk was leashed. The dog broke Balzac’s back and ripped his internal organs.

Neither the dog’s owner nor Balzac’s owner, could not stop the large breed of dog that attacked with a desire to kill. Balzac’s owner is still undergoing psychiatric treatment for the trauma it had induced on her. The event is corroborated with veterinary report, psychiatric evaluation report and eyewitnesses.

Since that day, many other cats and dogs are injured or murdered by dogs unfortunate and inculpable, for they were brought up by bad people that fail to control (or choose to not bother) the dogs that they must be accountable for. Especially vulnerable and defenseless children have been the victims of such people’s conduct. How many of us could forget the boy in the hospital who had lost his ear? What about the guy attempting a smile despite his stitches?

Dogs are a reflection of their owner and for all the harm they inflict, they are not responsible, meaning PEOPLE ARE LIABLE.

We would like the verdict of Balzac’s case, that will be held on February 4, 2016 at 09:35 am at the Kartal Courthouse, to be a deterrent against those people whose actions can lead to such injuries and killings. We want the law to recognize animals as BEINGS and not property. And we want the maximum punishment for ill-intentioned people.

For more info: http://balzacthepug.wordpress.com/http://balzacthepug.wordpress.com/

Bugün Patipedia imzanı bekliyor!

Patipedia bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Balzac Davası: “Hayvanlar değil sahipleri cezalandırılsın”». Patipedia ve imza atan diğer 2.456 kişiye katıl.