0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Her yıl ülkemizde gündeme gelen ancak çözüme kavuşamayan "Balık Yetersizliği" konusunda çözüm üretmek için bir an önce adım atılmalı. Gün geçtikçe denetimsiz ve bilinçsiz avlanma yüzünden denizlerimizde balık populasyonu öldükçe düştü. 3 tarafi denizlerle çevrili cennet gibi ülkemizde birkaç yıla kadar balığa muhtaç kalacağımız açıkça bellidir. Bu konuda sıkı denetim, caydırıcı cezalar, hatta bir kaç yıllığına kati yasaklar yapılmalıdır.

Örneğin; trol gemileri ve gırgırlar 2 yıl idare edilirse, 2 yılda denizlerimizde gözle görülür seviyede balık çoğalır. Populasyon artar. Hatta nesli tükenme yolunda olan kırlangıç, lüfer, palamut gibi balıklar da bu sayede kurtulabilir. Tabi istikrarlı bir şekilde yasak uygulanırsa. Hatta yasağın devamında serbestlik geldiğinde tekrar aşırı avlanma olmaması adına denetimi arttırmak gerekir. O yüzden sıkı bir denetim, caydırıcı cezalar ve av kotası konularak bu sağlanabilir.

Sonuç olarak 2 yıl av yapılmasın bizler 2 yıl balık yemeden durabiliriz, ama eğer bu konuda çözümsel birşey yapılmazsa 20 yıl sonra gelecek nesil, denizlerle çevrili bu güzel ülkede balığı mumla arar belki de ne olduğunu bilmez..

Duyarlı olup elimizden geleni yapalım..

Bugün Denizlerin imzanı bekliyor!

Denizlerin Adamı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Balıkların üremesi için en az 2 yıl deniz ve göllerde trol ve gırgır avı yasaklansın.». Denizlerin ve imza atan diğer 611 kişiye katıl.