Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Mehdi Eker'in dikkatine

Lüfer avının yasası var, kuralı var! Uygulayalım!

Sayın Bakanım,

Bildiğiniz üzere 2010'un Nisan ayından bu yana İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın diyor ve lüfer balığının yokolma noktasına geldiğini anlatıyoruz. Aşırı avcılığın bu yokoluşta önemli rol oynadığının bugün herkes farkında. Gayretimiz sizinle söz birliğine döndü ve Ağustos 2011'de lüfer balığının 20 cm altında avlanmasını yasakladınız. Biz "en az 24 cm olmalıydı" dedik, siz "bu bir başlangıçtır, takibinde olacağız" dediniz. Minnettarız. Ancak konunun bizler de takibindeyiz ve gün geçmiyor ki İstanbul'un herhangibir köşesinde, bir pazarında, bir çarşısında, hatta zincir marketlerinde 20 cm altı lüferlerle karşılaşmayalım!

Biz, sokaktaki vatandaş olarak, bu kıyımın karşısındayız.

Her gördüğümüzde Alo Gıda Hattı'nı arıyoruz, ihbar ediyoruz!

Ancak aşikardır, denetimler yetersiz, cezalar faydasız! Balıkçı eşkiya kanunu uyguluyor, tabir yerindeyse hepimize kafa tutuyor "kim koyacakmış bana kural" diyor!

Sayın Bakanım, İstanbul'da 12 cm lüfer bebelerinin kilosu 6 lira! Tanesi 50 kuruşa gelmiyor, geleceğimizin!

Söylemek bize düşmez, şüphesiz bilirsiniz: kural koymak değil, o kuralı uygulamaktır önemli olan!

Yokolmanın eşiğindeki lüferi korumak için getirdiğiniz 20 cm avlanma alt boyu kuralını alkışlamıştık! Bu kuralın uygulamasına için Alo Gıda Hattı'nı her gün arıyor, desteğimizi de hiç eksiltmiyoruz!

Haydi Bakanım!

Kuralsa kural! Uygulayalım!

Genç lüferlere bir fırsat tanıyalım!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
    Bakan Mehdi Eker'in dikkatine

Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 519 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar imzanı bekliyor!

Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bakan Mehdi Eker'in dikkatine: Lüfer avının yasası var, kuralı var! Uygulayalım!». Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar ve imza atan diğer 518 kişiye katıl.