0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Doğada her canlının ayrı bir kıymeti vardir. Dogal dengede her canli yasamayi hakeder. Sehirlesme sonucunda bu dogal dengeden daha kopuk yaşasak da, betonarmeler arasinda bizimle birlikte yasamaya calisan canlar var. Allah'in "sessiz kullarim" dedigi canlarin sesi olmak, onlari korumak ve kollamak, her vicdan sahibi insanin birinci gorevidir. Bu gorevden yola cikarak konuyla ilgili ilcemizde sahit oldugumuz yetersizliklere deginmek istiyoruz. Biliyorsunuz ki ilcemizin sokaklarinda cogunlugu kopek ve kediden olusan pek cok sokak hayvanı var. Sokaklarimizi paylastigimiz bu canlarin kimi gonullulerin ve hayvanseverlerin paylastigi yemeklerle karnini doyuruyor kimi ne yazik ki copten bulduklariyla. Ustelik bu kis gununde yemekten mahrum kalan canlarin yasama sansi cok dusuk ve yine ne yazik ki hepsinin karnini doyurmak cok zor. Aynı çevreyi ve ekolojik dengeyi paylaştığımız sokak hayvanları bizim kurduğumuz sokaklarda aç, çaresiz dolaşamaz, dolaşmamalıdır. Bu noktada Babaeski Belediyesi'ni bu konu hakkinda gorevlerini yapmaya ve verdigi sozleri tutmaya davet ediyoruz. 5199 sayili Hayvanlari Koruma Yasasi'na dayanarak
1) Belediyemize uzman bir veteriner istiyoruz
2)Belediyenin gönüllüler ve hayvanseverlerle işbirliği yapmasını talep ediyoruz
3) Şuan sözde barınak ama özünde bize daha çok toplama kampını hatırlatan bölgede tutulan hayvanların aşılanmalarını, hastaların iyilestirilmesi ve kısırlaştırma işlemlerinin ivedilikle halledilmesini istiyoruz
4) Ilcemize tam teşekküllü bir hayvan bakimevi/barinagi yapilmasini talep ediyoruz
5) Barinakta kalan hayvanlarin sahiplendirilmesi icin belediye tarafindan kamuya gerekli duyurularin yapilmasini istiyoruz
6) Bu bakimevi/barinak yapimi surecinde sokaklara mama kaplari tahsis edilmesini istiyoruz
Sokak hayvanlarının özellikle soğuk günlerde, kış mevsimlerinde korunması ve beslenmesi daha da zorlaşır. Vereceginiz her imza, bu masum canlarin hakettigi yasama ulasmasi icin bir umut. Bu nedenle imzanizla birlikte daha kuvvetli olacagiz; olacaklar. Taleplerimizi hep birlikte hayata gecirelim, onlarin ustesinden gelmesinin imkansiz oldugu zorluklari biz aşalım.
Onların canı bize emanet.

Babaeski Hayvanları Koruma ve Yaşatma Gönüllüleri

Bugün Babaeski Hayvanlari Koruma ve Yasatma Gönüllüleri imzanı bekliyor!

Babaeski Hayvanlari Koruma ve Yasatma Gönüllüleri bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Babaeski'deki Sokak Hayvanları için Tam Teşekküllü Hayvan Bakımevi/Barınağı Kurulsun». Babaeski Hayvanlari Koruma ve Yasatma Gönüllüleri ve imza atan diğer 1.779 kişiye katıl.