0-6 yaş pasaport ücretleri

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Devlet 0-6 yaş grubuna yönelik ulaşımda ücretsiz uygulamaya tabi tutarken pasaport harç ücreti alması anlamsız geliyor. Otobüs, dolmuş, uçak ya da otellerde 0-6 yaş arası çocuklardan ücret alınmazken, çocuklardan pasaport için ücret talep ediliyor.Üstelik bu bedel yetişkinlerle aynı tutar. 4 -10 Yıl için 667.10 TL tutar talep edilirken çocuklar için 5 yılda bir pasaport değiştirme zorunluluğu var . Ancak herhangi bir indirim söz konusu değil.

Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 48. maddesinde ise bilet ücreti tanımı şu şekilde yapılıyor:6 yaşın altında olan çocuklar yolcu bileti düzenlenmeksizin kucakta seyahat edebilirler. Bunlar için ayrı koltuk talep edilmesi halinde, bilet ücreti %50 indirimli düzenlenir.
6 yaş ve üzeri tüm yolcuların ayrı koltukta seyahat etmesi zorunlu olup, 6-12 yaş arası çocuklar ile yaş şartı aranmaksızın özürlüler için bilet ücreti % 50 indirimli düzenlenir.

Şubat 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6663 sayılı kanunun 4. maddesine göre, 25 yaşın altında olup eğitim görenlerden pasaport harcı alınmıyor ancak 0-6 yaş arasındaki bebek ve çocuklardan harç alınmaya devam ediliyor.Üstelik bu bedel yetişkinlerle aynı tutar.

Türkiye Pasaport Harç ve Defter Bedelleri
Harç Bedeli Defter Bedeli Toplam
6 AY 120,1 TL 94 TL 214,1 TL
1 YIL 175,5 TL 94 TL 269,5 TL
2 YIL 286,4 TL 94 TL 380,4 TL
3 YIL 406,7 TL 94 TL 500,7 TL
4 - 10 YIL 573,1 TL 94 TL 667,1 TL

Bugün neslihan imzanı bekliyor!

neslihan ÇATALKAYA bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «başbakan: 0-6 yaş pasaport ücretleri». neslihan ve imza atan diğer 899 kişiye katıl.