Azmi Ayverdi için Adalet İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

19 Ocak Salı günü askerimiz Azmi Ayverdi, askerlik görevini yerine getirdiği sırada kafasına kurşun sıkılmış bir şekilde ölü bulundu. İntihar ettiğini söylediler ancak biz yakınları, olaydaki çelişkiler nedeniyle intihar ettiğine kesinlikle inanmıyoruz ve olayın araştırılmasını istiyoruz.

Mensup olduğu karakol, Azmi'nin ölümünü 1 saat içinde haber vermesi gerekirken 15 saat sonra naaşını ailesine gönderdiler. 15 saatte ne yapıldı? Ne yaşandı? Kimse bilmiyor. Bu haberi Malatya'nın yerli kanalında bile görmedik. Bir anne yandı, bir aile yandı, bir habere kimse sığdıramadı bu acıyı. İntihar etti dedikleri için şehitler mezarlığında bile yer bulamadı kendine.

Azmi olaydan yarım saat önce annesiyle telefonda konuşup komutanıyla tartıştığını söylüyor ve 3 gün boyunca kar temizlediğini, bel fıtığından dolayı 4. gün gidemeyeceğini ve komutanının dinlenmesine müsaade etmediğini söylüyor. Annesi de tekrar söylemesini istiyor komutanına. Anne ya ister mi evladının canı acısın tırnağı taşa değsin?

Olay o konuşmadan sonra oluyor. Olaydan habersiz anne sabah uyandığında oğluna "Günaydın canım, nasıl oldun kuzum?" diye mesaj atıyor. Ama hiçbir haber gelmiyor. Hangi yürek dayanır buna... Siz söyleyin hangi?

Olayın aydınlatılmasını istiyoruz, Azmi için adalet istiyoruz, delil istiyoruz.

Azmi intihar etmedi.

#Azmiayverdiicinadalet