Caretta Caretta ve Kum Zambaklarının ACİL Desteğine İhtiyacı Var

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.

Konu Çok Acil çünkü aşağıda bahsedeceğim, Caretta caretta ve kum zambaklarına zarar verecek projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi her an onaylanabilir.

Alanya Yeşilöz Sahili SİT alanı, caretta carettaların büyüme yuvalama alanı ve nesli tehlike altında bir tür olan kum zambaklarının yaşam alanıdır.

Buradaki Caretta Caretta ve kum zambaklarının çok acil desteğine ihtiyacı var.

Aytemizler Akaryakıt Dağıtım AŞ. bu bölgede deniz içindeki dolfeni yani akaryakıt boşaltım tesisini büyütmek için başvurdu ve Çevresel Etki Değerlendirmesi yapılıyor. Değerlendirmede son aşamaya gelindi ve Çevre Bakanı her an bu projeyi onaylayabilir. Bu da buradaki Caretta caretta'lar, kum zambakları, turizm ve insan sağlığı için büyük tehdit demek.

Kampanyayı imzalayarak bol bol paylaşmak bugünlerde büyük önem taşıyor. Dosya Çevre Bakanı'nın önünde şu an.

Bizler Alanya'da bu ÇED raporu için halkın görülerini istediklerinde olumsuz görüşlerimizi bildirdik. Halkın görüşlerini de dikkate alacaklarını söylediler. Ayrıca CİMER üzerinden de başvuru yaptım. Sesimizi duymalarını bekliyoruz.

Şimdi sesimizin daha güçlü olması için sizlerin desteğine ihtiyacım var.

Eğer bu tesis genişletirlirse denizimizi, deniz içindeki canlıları, sahilimizi, sahilimizdeki yaşayan canlıları ve Türkiye turizminin yüzde onunu karşılayan Alanya’yı kötü etkileyecek. Kısacası Çevreye olumsuz etkisi geri dönüştürülemez olacak.

Gelecekte mavilerimizin carettalarımızın kum zambaklarının, turizmin olmadığı Alanya istemiyoruz

Bu proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Gen Müdürlüğünden Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporu almamalı.

Cennet sahilimize lütfen dokunmayınız.