Doğrulanmış başarı
Kampanyanın muhatabı: Anadolu Sigorta

Anadolu Sigorta ayrımcı görselleri sayfalarından kaldırıp, kadınlardan özür dilemeli!

destekçi

Anadolu Sigorta, trafikte yapılan hataları emoji kullanarak anlattığı iki görseli Twitter ve Facebook sayfalarında paylaştı. Görsellerde erkek sürücülerin kaza yapma sebepleri olarak uykusuzluk ve cep telefonuna bakmak gösterilirken, kadın örneğinde “ruj sürmek” kaza nedeni olarak verildi.

Bu görsellerde “kadınlar makyaj yaptıkları için, erkekler yorgun olduklarından kaza yaparlar” kalıp yargısı gerçekçi olmadığı gibi, kadınların makyaj yapması bir “beceriksizlik” ve “aklı havadalık” olarak öne sürülüyor. Anadolu Sigorta’ya göre hem evde hem işte çalışan, bir de üzerine çocuğu varsa sorumluluğunu yüklenmek zorunda bırakılan kadınlar, erkekler gibi “yorgunluktan” değil, ruj sürdükleri için kaza yapıyormuş!

Kadın sürücülerin hayatı her gün trafiğe çıkan erkekler yüzünden tehdit altında! Binlerce kadın araç kullanırken tacize uğruyor, fiziksel şiddet tehlikesiyle karşılaşıyor ve can güvenliğinden yoksun bırakılıyor! Trafikteki kadınların maruz bırakıldığı şiddeti yok sayan, ruj örneğiyle kadınların beceresiyle dalga geçmeyi seçen ve kadını aşağılayan bu Anadolu Sigorta görselini kabul etmiyoruz!

Anadolu Sigorta’ya, “kadın sürücü esprilerini bırakıp erkek sürücü şiddetine odaklanın!” diyor, kendilerini acilen bu ayrımcı görselleri Twitter ve Facebook sayfalarından kaldırmaya ve kadınlardan özür dilemeye çağırıyoruz!

Siz de imza kampanyasına katılarak Anadolu Sigorta’nın cinsiyetçi görseline tepki verin, cinsiyetçiliğe karşı harekete geçin!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:

erktolia bu kampanyayı tek bir imzayla başlattı ve 410 destekçisi ile başarıldı. Önem verdiğin bir şeyin değişmesi için bir kampanya başlat.

Bugün erktolia imzanı bekliyor!

erktolia bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ayrımcı görselinizi kaldırıp, kadınlardan özür dileyin @Anadolu_Sigorta». erktolia ve imza atan diğer 409 kişiye katıl.