Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 410 destekçiye ulaştı

İnternet üzerinden binlerce engellinin başta T.C. Kimlik Numaraları olmak üzere, birçok özel bilgisi ifşa olunmuştur. BU ihmalin en baş
müsebbibi T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurumudur.

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda gerçekleşen bu bilgi işlem
hatası Anayasa'nın 20. Maddesindeki özel hayatın gizliliğini ihlal
etmektedir. Ayrıca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Anayasa'da kişilerin özel hayatının gizliliği ve korunması güvence altına alınmıştır. Özel yaşama ait elde edilen kayıtların başkalarının bilgi edinmelerine imkan sağlaması hali, özel hayatın gizliliğinin ihlal suçunun ağırlaşmış şeklini oluşturmaktadır.

İleride bu paylaşılan T.C. Kimlik Numaraları ile gerçekleşebilecek muhtemel kötüye kullanımların bir nedeni failler ise, bir sorumlusu da bu verileri ve vatandaşını koruyamayan, tedbir almayan bakanlık ve devlet olacaktır. Mahremiyetin korunamadığı bu olayda, devlet en kısa zamanda kişisel bilgileri ifşa olunmuş yirmi sekiz bin engelliyle iletişime geçmeli ve bu vatandaşlardan talep edenlerinin T.C. Kimlik Numarası'nı değiştireceğinin garantisini vermelidir. İleride oluşması muhtemel problemlerin önüne geçmek için ise acilen tedbir alınmalı ve kişisel verilerin gizliliği sağlanmalıdır.

Kişisel verilerimizin ulu orta mecralarda paylaşılmasını kabul etmiyor ve konunun sorumlularının bir an önce bulunması ve hukuki sürecin başlatılmasını talep ediyoruz.

T.C. @ailebakanligi bilgilerini ifşa ettiği yirmi sekiz bin engellinin mağduriyetini gidermeli!

Kamuoyunun dikkatine

müsebbibi T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurumudur.

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda gerçekleşen bu bilgi işlem
hatası Anayasa'nın 20. Maddesindeki özel hayatın gizliliğini ihlal

Bugün Engelsiz Erişim Derneği imzanı bekliyor!

Engelsiz Erişim Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ayşenur İslam: T.C. @ailebakanligi bilgilerini ifşa ettiği yirmi sekiz bin engellinin mağduriyetini gidermelidir». Engelsiz Erişim Derneği ve imza atan diğer 409 kişiye katıl.