Av Turizmi adı Altında KIZIL GEYİK Katliamına Dur De

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Kızıl Geyik Katliamını Durdur

1 Eylül 2020-31 Mart 2021 tarihlerini kapsayan sezonda, ihaleyle nesli tehlike altındaki kızıl geyiklerin avlanmasına izin verilecek.

Yani parayı veren geyiği vuracak.
Kızıl geyiklerin avlanması için Türkiye çapında toplam 89 birey kota belirlendi.

Daha önce iki ilde iptal olmuştu:
DKMP'ye bağlı bölge müdürlüklerince partiler halinde ihalelerin birçoğu tamamlandı. İhale süreçlerinin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. Bu ihalelerden toplam 31 kızıl geyik kotasının bulunduğu Eskişehir'deki 18 kızıl geyik için yapılan ihale, Eskişehir İdare Mahkemesi'nce Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği'nin başvurusu ve kamuoyu tepkisiyle durdurulmuştu. Toplam 20 yaban keçisi kotasının bulunduğu Tunceli'de ise 17 yaban keçisi için yapılan ihale DKMP Genel Müdürlüğü'nce yine tepkiler sonucu geri çekilmişti.

Talebimiz kızıl geyikler için yapılan ve yapılacak olan tüm ihalelerin iptal edilmesi.

KIZIL GEYİK: Kızıl geyik, Bilecik'te 2, Afyonkarahisar'da 2, Denizli'de 2, Eskişehir'de 31, Kütahya'da 3, Ankara'da 5, Bolu'da 16, Karabük'te 2, Kastamonu'da 14, Çorum'da 8, Kahramanmaraş'ta 4 olmak üzere toplam 89 birey kota belirlendi. Kızıl geyikleri avlamak için yapılan veya yapılacak ihalelerde muhammen bedel fiyatları 8 bin 500 TL ile 34 bin 500 TL arasında değişiyor.