Başka Helinler Ölmesin. Bireysel Silahlanmaya HAYIR!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Merhaba, ben Nihat Palandöken. Bundan 3 yıl önce, güzeller güzeli kızım Helin Palandöken’i kaybettim. Görüşmeyi reddettiği Mustafa Yetgin adlı kişi, kızımı okulunda pompalı tüfekle öldürerek elimden aldı ve içime hiç sönmeyecek bir ateş bıraktı. Kızımı öldüren katil, silahı internetten almış.

Ateşli silahlara ulaşmak bu kadar kolay olmasaydı, kızım halen hayatta olacaktı.

Ve sadece Helin değil, yüzlerce kadın daha, yaşıyor olacaktı. 2020 yılında kadınların en çok ateşli silahlarla öldürüldüğünü biliyor muydunuz? 2020 yılında toplam öldürülen 300 kadının 170’i, ateşli silahlarla öldürüldü. Bu demek ki, kadın cinayetlerini önlemek için mutlaka bireysel silahlanmaya karşı mücadele etmeliyiz.

Kızımı öldüren katilin, silahı internetten aldığını öğrendiğim gece, silah satan sitelere girdim ve sipariş vermeyi denedim. ‘Yarın evinize teslim ederiz’ dediler. ‘Riski yok mu, ceza almaz mıyız’ diye sordum. ‘Yok hiçbir şey olmaz’ yanıtını verdiler…

Helin daha 17 yaşındaydı. Lise öğrencisiydi. Bilişim ve Teknoloji okuyordu. Üniversite sınavlarına girerek, bölümüyle ilgili tasarım okumak istiyordu. Çevresi tarafından sevilen ve takdir edilen biriydi.

Artık benim tek isteğim, benzer olayların başka ailelerin başına gelmemesi. O günden beri, silahla öldürülen her canın haberini aldığımda, canım bir kez daha yanıyor.

Ben yandım, canımı kaybettim, bundan sonra benzer olaylar yaşanmasın diye bireysel silahlanmaya karşı mücadele ediyorum.

Benim canım yanıyor ama bu sadece benim meselem değil. Benim gibi canı yanmış yüzlerce hatta binlerce aile var.  Artık internette silah satışı durdurulsun. Bu konu öncelik haline getirilsin.

Umut Vakfı’nın 2020 “Silahlı Şiddet Raporu”na göre; tüm dünyayla birlikte salgın sarmalını yaşadığımız 2020 yılında Türkiye genelinde 3 bin 682 silahlı şiddet olayı basına yansıdı… Bu olaylarda; 2 bin 40 kişi öldü, bir kısmı ağır 3 bin 688 kişi de yaralandı… Hastanelere kaldırılan bu yaralılardan ne kadarının yaşama tutunduğu, ne kadarının vefat ettiği konusunda maalesef bilgi sahibi değiliz…Bu cinayetlerin 3 bin 128’inde ateşli silahlar (bin 303’ü tüfek, bin 825’i tabanca), 554’ünde ise kesici ve delici aletler kullanıldı… Yani cinayetlerin yüzde 85’i ateşli silahlarla işlendi.

2020 yılı raporunda; 2015 yılıyla kıyaslandığında son 5 yılda, yani 2020 yılında silahlı şiddetin yüzde 69 arttığı dikkat çekiyor.

Lütfen bu durumun değişmesi için siz de kampanyaya imza vererek, bu mücadelemize destek olun.

Şimdiden herkese teşekkürler.