Başarı

Atatürk Stadı Yıkılamaz!

Bu kampanya 1.754 destekçi ile değişim yarattı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat bağışladığı 1.000 lira ile ilk harcı karılan ve Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneklerinden biri konumundaki Atatürk Stadyumu; ‘anıtlar kuruluna tescil ettirdik kimse dokunamaz’ dendikten, sadece üç yıl sonra, yerle bir edilemez.

ATATÜRK STADYUMU’na SAHİP ÇIK BURSA !

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ve dolayısıyla hepimize ait olan Atatürk Stadyumu’nda sadece kiracıdır. Elbette yıkamaz!

Bu kentte, Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği öyle az yapı kaldı ki…

Memleket Hastanesi, Setbaşı Vergi Dairesi, Çekirge Ortaokulu (bir dönem de İ.İ.B.Fakültesi olan Altıparmak’taki Kaymakamlık binası) ve aynı tarzı/dönemi yansıtan, özel bordo doğal taşlarıyla dikkat çeken (sonra her nedense yeşile boyanıp yüzsüzleşen) Atatürk Stadyumu…

Meydan yapacağız bahanesiyle yıkmasak; korusak…

İşte önerimiz:

Yıkmasak da koruyup geliştirsek : Uluslararası bir mimari tasarım yarışması ile bölge bir bütün olarak yeniden ele alınsın. Garabet gecekondu ilaveleri kaldırılıp, aslına dönülsün. Kültür Park ve çevresi ile uyumlu, yurttaşını kucaklayan, okullar ve amatör ve hatta uluslararası sporların da yapıldığı, konserlerin, bayramların kutlandığı, Atatürk Kültür ve Spor Merkezi olarak hizmet vermeye devam etsin.

Bugün SİVİLAY imzanı bekliyor!

SİVİLAY bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Atatürk Stadı Yıkılamaz!». SİVİLAY ve imza atan diğer 1.753 kişiye katıl.