Doğrulanmış başarı

Atatürk Havalimanı Central Park Gibi Olmalı

Bu kampanya 78.474 destekçi ile değişim yarattı!

1999 depreminden sonra yapılan değişiklikle, kişi başına düşmesi gereken yeşil alan miktarı 7 metrekareden 10 metrekareye çıkarılmasına rağmen, İstanbul’da bu miktar 3 metrekareden de az durumda bulunuyor.

Bu rakam dünyanın en büyük şehir parklarından birisini bünyesinde bulunduran New York’ta 23 metrekare...

Bu alanın toplam yüz ölçümü 11,7 milyon, tamamı bölge parkına dönüştürülürse bir anda İstanbul, Kanada’daki 4 milyon 49 bin metrekarelik Stanley Park’ın önünde yer alacak.

Dünyanın en bilinen kent parklarından biri olan ve Amerikalılar’ın övünerek bahsettiği New York'taki Central Park'ı da gölge de bırakacak. Central Park, 3 milyon 410 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunuyor. Yapılması planlanan kent parkı, yine İngiltere Kraliyet Parkları'nın en büyüğü olan Londra’nın ünlü Hyde Parkı’nın yaklaşık dört katı büyüklüğüne ulaşacak.

Atatürk Havalimanı arazisi üzerinde 1 milyon metrekarelik bölümde iç ve dış hatlar terminalleri bulunuyor. Bu bölümlerin korunması halinde bile yaklaşık 10.7 milyon metrekarelik alanda bölge parkı yapılması söz konusu olabilecek.

Bugün İSTAM imzanı bekliyor!

İSTAM İstanbul Tavır Merkezi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Atatürk Havalimanı Central Park Gibi Olmalı». İSTAM ve imza atan diğer 78.473 kişiye katıl.