Atatürk'ün müzesi Türk milletine iade edilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.

Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve Ulu Önder Atatürk'ün hatırası açısından büyük öneme sahip olan tarihi Atatürk Konutu ve Demiryolları Müzesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi'ne devredildi.

Bu bina, Atatürk'ün 27 Aralık 1919 tarihinde Ankara'ya gelişinden itibaren Başkomutanlık karargahı ve konutu olarak uzun süre emrine tahsis edilmiş, 1920-1922 yılları arasında alınan en önemli iç ve dış kararlara tanıklık etmişti.

Ayrıca Kurtuluş Savaşı'nın hareket planları burada hazırlanmış, 21 Ekim 1921 tarihinde, Fransızlarla yapılan Ankara Anlaşmasının görüşmeleri ve imza töreni bu binada gerçekleşmiş, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin oluşturulması ile bugünün her yıl Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmasının kararları bu binada alınmıştır.

Tüm bu nedenlerle Ulu Önder Atatürk'ün aziz hatırasını yaşatmak amacıyla TCDD, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde seçkin bir yeri olan bu binayı yeniden düzenleyerek, 24 Aralık 1964 tarihinde müze olarak halkın hizmetine açmıştı.

Oysa ki şimdi Medipol Üniversitesi'ne devredilmiş durumda.

Tarihi bir dokunun günümüze uyarlanması dahi kabul edilebilir bir durum değilken, tarihi bir yapının ve arazinin kişisel çıkarlar uğruna bireylere devredilmesini aklım almıyor!

Bu, göz göre göre tarihin yitip gitmesine seyirci kalmak değildir de nedir?

Bu tarihi hatadan 30 Ağustos Zafer Bayramı'dan önce dönülmesini devlet büyüklerimizden yüce Türk milleti adına arz ederiz!

NOT: Tarihi Ankara Tren Garı Kompleksi içerisinde, tarihi misafirhane dahil, Medipol Üniversitesi'ne devredilen AOÇ arazisi gibi mülkler de bulunmaktadır. Benim başlattığım kampanya Atatürk'ün daha sonra müzeleştirilen konutu olması nedeniyle dikkat çekmek için bu binaya odaklanmaktadır. Ancak  talebimiz tüm bina ve mülklerin iadesidir.