Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 2.671 destekçi ile değişim yarattı!

Geçtiğimiz eylül ayında 40.000 kişilik öğretmen ataması yapıldı. Bu atamalarda Almanca öğretmenliği için yazıyla ÜÇ, rakamla 3 kadro ayrıldı. Benimle aynı durumda olan binlerce Almanca öğretmeni arasından benim şansım, yılbaşı piyango biletime büyük ikramiyenin isabet etmesi ihtimaliyle neredeyse aynı!

Biliyoruz ki, resmi olarak 3000’den fazla (tam söylemek gerekirse 8400) kadro açığı var. Açık bu kadar çokken neden ÜÇ (3) kadro verildiğini araştırdığımızda, nedeninin Eğitim-Sen’in Milli Eğitim Bakanlığı’na açtığı dava sonucunda Danıştay’ın Anadolu Liselerine ilk atamayı durdurması kararı olduğu sonucuna vardık.

Peki, bu hepimizi nasıl etkiliyor?

Almanca dersi hemen hemen tüm Anadolu Liselerinde zorunlu ikinci yabancı dil dersi; fen liseleri, öğretmen liseleri ve sosyal bilimler liselerinde de seçmeli dil olarak okutuluyor. İlk atamalar durdurulunca, Almanca öğretmenlerinin atanabileceği neredeyse hiçbir okul kalmadı.

Bunun için, Milli Eğitim Bakanlığının bir yönetmelik çıkararak bu haksızlığa engel olması ve adil biçimde, ihtiyaç oranında öğretmen kadrolarını atamasını istiyoruz. 29 Aralık’ta ataması yapılmayan öğretmenler için bütün öğretmenler Ankara’da bir araya gelerek büyük katılımlı bir eylem yapılacak. 29 Aralık’a kadar sesimizi daha net duyurabilmemiz için bu kampanyaya imzanla destek vermen ve kampanyanın yayılması için arkadaşlarınla paylaşman çok önemli.

Avrupa’da en çok konuşulan anadil olan Almancanın Türkiye için önemi büyük. Almanca bilgisi sayesinde, 180 milyon Avrupalıyla ana dilinde iletişim kurmak mümkün.

Dahası, Almanya Türkiye’nin en önemli ticaret ortağıdır. Türkiye'de 1000'den fazla Alman şirketi bulunuyor ve her yıl 3 milyonu aşkın Alman turist Türkiye’yi ziyaret ediyor. Almanca, bu yüzden Türkiye’de ticaret ve turizm açısından ülke ekonomisine en çok etkiyi gösterecek ikinci dil durumunda.

Diğer yandan, lise çağındaki öğrencilerin üniversiteye hazırlık döneminde ikinci yabancı dil öğrenmeye çok fazla vakit ayıramadıklarını tespit ettik. Özellikle, yabancı dil bölümlerinde de 2. yabancı dil dersinin sayıca yetersiz olduğunu görüyoruz.

Bu nedenle, 2. yabancı dil derslerinin 1. yabancı dil dersleri gibi ortaokul döneminde başlaması daha sağlıklı. Böylece hem daha hevesli, enerjik bir ortamda hem de yeteneğin daha erken keşfededildiği dönemde öğrencilerimize eğitim verebiliriz.

Almanca dil eğitimine gereken önemin verilmesini, öğrenci ve öğretmenlerin mağduriyetinin en kısa zamanda giderilmesini talep ediyoruz.

Bugün sezen imzanı bekliyor!

sezen sivri bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Atamalarda ÜÇ (3) kişilik kadro açılan Almanca öğretmenlerinin mağduriyeti giderilsin». sezen ve imza atan diğer 2.670 kişiye katıl.