ATA AÖF ÖN LİSANS ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS HAKKI imza kampanyası

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Ön lisans Çocuk Gelişimi ve eğitimi mezunları kamuda da özel sektörde de iş bulamıyor. Çocuk Gelişimi mezunları olarak uzaktan eğitimle veya açık öğretimle “Çocuk Gelişimi Bölümü Lisans Tamamlama hakkı” verilmesini talep ediyoruz.

-Anaokulları zorunlu olduğundan  Milli Eğitim bünyesinde çok fazla Anaokulu öğretmeni talebi de artacaktır. Bizler çalışma hayatında yer almak isteyen Çocuk Gelişimi bölümünü Uzaktan veya Açık Öğretim olarak tamamlamak istiyoruz. Kimimiz evli ve çocuk sahibi, kimimizin şehir dışına çıkmasında engeli bulunmakta ve ayrıca bir kısmımız ise ev geçindirmek zorunda olup çalışmak zorundayız; bu gibi çeşitli nedenlerden dolayı örgün öğretim okuyamamaktayız. Ön lisans mezunu olduğumuzdan ya iş bulamıyoruz veya asgari ücretin altında ve sigortasız çalışmak zorunda kalıyoruz. Farklı açık öğretim üniversitelerinde Lisans tamamlama hakkı verilmiştir. Bizlerde başka üniversitelere gitmek istemiyor , Kendi okuduğumuz Ata aöf de lisans tamamlamak istiyoruz . Farklı meslek bölümlerine açık ya da uzaktan eğitim ile lisans tamamlama fırsatı verilirken biz Ön Lisans Çocuk Gelişimi mezunlarına fırsat verilmemesi ve iş hayatına atılmasını önleyen ve işsiz kalmamızın önündeki en büyük engeldir.

- Aynı zamanda anayasamızdaki "Her Türk vatandaşının bu Anayasadaki temel hak ve hürriyetlerden eşitlik ve sosyal adalet gereklerinden yararlanmak  bizlerinde hakkı..

- Açık ya da uzaktan Eğitim ile Çocuk Gelişimi lisans tamamlama fırsatı verilmesini talep ediyoruz.

-Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederiz.