Doğrulanmış başarı

Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı Kamulaştırılsın

Bu kampanya 726 destekçi ile değişim yarattı!

Nazilli’ye bağlı Esenköy’de bulunan yapı grubu, bir Karya kenti olan Harpasa Kalesi’nin eteklerinde kurulmuştur. Bazı kaynaklarda buranın ismi Arpaz Kulesi olarak da geçmektedir.

Akçay’a kadar uzanan ekili araziyi kapsamı içine alan büyük çiftlik işletmesinin sahibi, Arpaz Beyleri tarafından XIX.yüzyıl başlarında inşa ettirilmiştir. Ancak burada XVII. Ve XVIII.yüzyıllara ait, Osmanlı Dönemi kalıntıları ile de karşılaşılmıştır. Buna dayanılarak da kalenin daha erken bir dönemlerde yapılıp, sonradan yenilendiği de düşünülebilir.

Burası bir bey konağı, güvenlik kulesi, ambar, ahırları ve müştemilatı ile bir şatoyu andırır. Kule, Arpazlı Hacı Hasan Bey’in, II.Mahmut zamanında Rodos’tan getirdiği ustalara yaptırmıştır.
*
Günümüze kadar bakımdan yoksun bir şekilde ilerleyen bu baş yapıt, ne yazık ki miladını doldurmak üzeredir.
İlginizi çeker mi, tarihinize sahip çıkmak ister misiniz bilemiyorum ama, yıllardır süren inadımı soldurmamak istiyorum.
Destek olmak;
Arpaz'da (yeni ismi ile Esenköy) bulunan Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı kamulaştırılsın ve restore edilsin istiyorsanız, lütfen imzalayıp, arkadaşlarınızla bu kampanyayı paylaşınız.
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Bugün İsmail Hakkı imzanı bekliyor!

İsmail Hakkı Gürkan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı Kamulaştırılsın». İsmail Hakkı ve imza atan diğer 725 kişiye katıl.