Confirmed victory
Petitioning Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak and 1 other
This petition was delivered to:
Antalya Valisi
Dr. Ahmet Altıparmak
Antalya Vali Yardımcısı
Mehmet Kurdoğlu

Antalya Valiliği: #KürceHES hakkında verilen mahkeme kararı acilen uygulansın!

DUYURU:

08 Şubat 2013 Cuma günü itibariyle Antalya Valisi Sayın Dr. Ahmet Altıparmak'ın "yürütmeyi durdurma kararı"nı Dedegöl Enerji'ye ilettiği ve kararın işleme konulduğu haberini aldık. Bu güzel gelişmeyle ilgili detaylı bilgilendirmeyi en kısa zamanda yapacağız.

Desteğiniz için teşekkürler, harika bir iş başardınız!

Antalya'da mahkeme, HES projesinin çevreye vereceği zararlardan dolayı yürütmeyi durdurma kararı aldı. Fakat valilik bu kararı halen uygulamaya koymuyor ve suça ortak oluyor!

Kararın uygulanmadığı her gün onlarca canlının ölümüne neden oluyor. Bu katliama hep beraber dur dememiz gerek...

Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin 2012/702 esas no'lu davasında mahkeme tarafından; ''Alakır vadisindeki Dedegöl Enerji'ye ait Kürce HES projesinin uygulanması halinde telafisi güç ya da imkansız zararlara yol açacağından dolayı'' verilen 5 aralık 2012 tarihli "yürütmeyi durdurma kararı" halen uygulanmıyor! Baraj kapaklarının kapalı kaldığı her dakika, nehir yatağındaki sudan yaşam bulan birçok canlı telef oluyor.

Şu ana kadar Kürce HES inşaatı süresince neler kaybettik, biliyor musunuz? Bu süre zarfında, 3500 yıllık Likya köprüsü kalıntıları yok edildi. Yüzyıldır yerlilerce kullanılan ahşap köprü tamamen yıkıldı ve Alakır Nehri'nde yaşayan ve nesli tehdit altında olan Kırmızı Benekli Alabalık Salmo trutta'nın vadideki yaşam alanı kısıtlandı.

Kürce HES hakkında verilen "yürütmeyi durdurma kararı" acilen uygulanmazsa, Kırmızı Benekli Alabalık'ın nesli tükenebilir! Tehlike altında olan sadece o değil, daha bir sürü şey var.

Binlerce Doğu Çınarı Platanus orientalis, Ilgın Tamarix sp., ve Türkiye'de seyrek görülen Kafkas çitlenbiği Celtis caucasica susuzluktan kuruyacak ve vadinin ikliminin değişmesiyle dünyanın en yaşlı sedir ağaçlarından 2350 yaşındaki anıt sedir ağacı (ambar katranı)'nın hayatını tehlike altına sokacak.

Yazları kurak geçen bölgede nehrin suyunun yarattığı iklim sayesinde yaptıkları tarımla geçimini sağlayan köylüler bu dengenin bozulmasıyla göç etmek zorunda kalacak. Böylece, Alakır Çayı’nın iklimi sayesinde Türkiye'nin sebzelerinin büyük kısmını üreten Kumluca ovasındaki tarım zarar görecek. Kürce HES'in etkileri senin sofrana kadar yansıyacak.

Kürce HES hakkında verilen "yürütmeyi durdurma kararı" hepimizin hayatını etkiliyor. Sesimizi Valiliğe duyurmak ve kararı uygulamalarını sağlamak senin elinde.

Letter to
Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak
Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu
Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin 2012/702 esas no'lu davasında mahkeme tarafından; ''Alakır vadisindeki Dedegöl Enerji'ye ait Kürce HES projesinin uygulanması halinde telafisi güç ya da imkansız zararlara yol açacağından dolayı'' verilen 5 aralık 2012 tarihli 'yürütmeyi durdurma' kararının ACİLEN uygulanmasını talep eder ve konunun takipçisi olduğumu bildiririm.

Yazları kurak geçen bölgede nehrin suyunun yarattığı iklim sayesinde yaptıkları tarımla geçimini sağlayan köylüler bu dengenin bozulmasıyla göç etmek zorunda kalacak. Böylece, Alakır Çayı’nın iklimi sayesinde Türkiye'nin sebzelerinin büyük kısmını üreten Kumluca ovasındaki tarım zarar görecek. Kürce HES'in etkileri tüm vatandaşların sofralarına kadar yansıyacak.