Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Ankara Büyükşehir Belediyesi

EGO: cinsiyet anonsu değil, sadece fotoğraflı kart istiyoruz!

destekçi

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO kart bünyesinde cinsiyetçi bir uygulama başlattı. Toplu taşıma araçlarını kullanan öğrenciler, akıllı kartlarını okuttuklarında “öğrenci-bayan”, “öğrenci-bay” şeklinde bir anonsla karşılaştı. EGO Genel Müdürlüğü, bu yeni uygulamaya gelen şikayetlere karşılık kendini ‘’Sahtekarlığı önlemek için yapıldı. Başkalarının kartını kullananlar var. Erkek kardeşinin, yakınının, arkadaşının kartı ile seyahat edenler oluyor.” şeklinde savundu.

Her alanda iliklerimize kadar işleyen, işletilen cinsiyetçilik bu sefer de anlamsız bahanelerle öğrenciler üzerinden işletiliyor. Öğrencinin cinsiyetinin anons edilmesinin, hiçbir mantıklı açıklaması olmayacağı gibi bu uygulamayı son derece cinsiyetçi ve etiketleyici buluyoruz. Nüfus kağıtlarımızın rengine göre yapılan bu uygulama, zaten bildiğimiz biyolojik cinsiyetimizi tekrar ederken, kendini bu tanımlamalar dışında tutan insanlar açısından da rencide edicidir. Bu uygulama, bedenlerimiz üzerinde eril tahakkümün bir göstergesidir.

EGO’nun gösterdiği gerekçeyi kabul etmiyor, konu başkasının kartını kullanmaksa, sahtekarlığın kadın ya da erkek öğrenciler arasındaki kart alışverişiyle de devam edebileceğini düşünebileceğini varsayarak, bu cinsiyetçi uygulamaya derhal son verilmesin, talep ediyoruz!

Sahtekarlığın önüne geçilmek isteniyorsa cinsiyet anonsunun kaldırılmasını, sadece fotoğraflı kartların kontrolünün yapılmasını talep ediyoruz!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Ankara Büyükşehir Belediyesi

erktolia bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 10.105 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün erktolia imzanı bekliyor!

erktolia bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «.@ankarabld @ntahiroglu, cinsiyet anonsu değil, sadece fotoğraflı kart!». erktolia ve imza atan diğer 10.104 kişiye katıl.