EGO, Sincan/Yenikent’te toplu taşıma sorununu çözüme kavuştur.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Ankara'nın en kalabalık ilçelerinden Sincan'a bağlı olan Yenikent, sürekli artan nüfusu ile artık ilçe olma yolunda ileriliyor. Ne yazık ki bu süreçte çok mağdur olduğumuz ulaşım sorununda sizden destek bekliyoruz. Eğer bu sorun bir an önce çözülmezse, yakında gazetelerde ‘işine ulaşamadığı için işten kovulan Yenikentliler’ haberleri göreceğiz. Sırf otobüsler dolu ve duraklarda durmadan geçip gidiyor diye işyerine 2. kez savunmasını verenler var aramızda. Derslerine yetişemeyen öğrenciler var. Bunu bir an önce çözmek zorundayız.

Yenikent halkı olarak uzun süredir bu dertten yıldık artık. Muhtarlıkla görüştük, dilekçeler verildi. Ve bitmek tükenmek bilmeyen bir çabayla, sürekli Mavi Masa hattına şikayetlerde bulunduk ve artık cevap bile alamıyoruz. Şikayet konusunda özellikle ekleme isterim. Şikayetlerimize noktasına - virgülüne kadar aynı cümleler ile aynı cevapları aldık.

Eğitim - öğretim yılının da başlaması ile toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaş sayısı arttı. Haliyle Yenikent’te bulunan tüm otobüslere (557, 572, 573, 504 ve 503 numaralı EGO otobüs hatlarına) yoğun bir talep var. İnsanlar otobüslere sığıp işlerine, okullarına yetişmeye çalışıyor.

Bu hatlardaki otobüsler sabah saat 07.10’dan neredeyse 09:00'a kadar binilemez durumda oluyor. Otobüsler daha ilk duraklardan öyle çok doluyor ki, güzergah üstündeki hiçbir durakta durmadan geçip gidiyor. Sabah da işlerine ve okullarına yetişmeye çalışan insanlar mağdur olmamak, işlerinden olmamak ve derslerine geç kalmamak adına bir şekilde otobüse binmek istiyorlar.  Bu şekilde bile binemeyen insanlar çaresizce bir sonraki otobüsü bekliyor. Her gelen dolu geldikçe işlerimize, okullarımıza geç kalıyoruz.

Bu konuyla ilgili iş yerinde savunmasını yazan insanlar var. Sırf otobüs dolu olduğu için ve durakta durmadığından dolayı işine geç kalanlar ve azarlananlar  var aramızda. Kimse keyfi çalışmıyor arkadaşlar, bakmamız gereken ailelerimiz var sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan öğrenciler var.

Ankara gibi bir yerde ulaşıma halen çözüm bulamıyoruz.

Havaların soğuması ile daha da mağdur olmak istemiyoruz. Sabahın erken saatlerinde işlerimize ya da okullarımıza gitmek için yollara çıkıyoruz. Soğuk havalarda otobüslere binememek daha da çok mağdur edecek bizi. Artık işe ya da okula geç kalmaktan ziyade hasta olmamıza da neden olacak. Yenikent halkı olarak yeterince mağdur olduk, artık sesimizi duyun.

Sabah bütün bu  ulaşım engellerini aşarak işimize gelmiş olsak da, Mesai bitiminde eve dönüş yolumuz aynı çile ile devam etmekte. Saat 18:00'dan itibaren otobüse binmek imkansız hale geliyor. Bu sefer de Sıhhıye den ya da Sincan'dan gelen otobüsler dolu olduğu için belli bir duraktan sonra mecburi olarak durmadan devam ediyor yoluna.

Yenikent halkı olarak mağduruz. İşlerimize, okullarımıza ve eve geri dönüşlerimiz de hep bir ulaşım sıkıntı çekiyoruz.

Lütfen bize destek olun. Yenikent’te otobüs sayısının artırılmasını ve bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Ulaşım yüzünden böyle bir devirde işimizden olmak, okulumuzdan geri kalmak istemiyoruz. Hep beraber imzalar paylaşırsak EGO sesimizi duyabilir.

İmzaladıktan sonra paylaşarak kampanyayı daha çok kişiye ulaştırabilirsiniz.