Ankara Eskişehir yolunda şehirlerarası otobüslerin yolcu indirip bindireceği yer istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Şehirlerarası yolcu otobüsleri Ankara içinde sadece AŞTİ'de yolcu indirebiliyorlar. Bu uygulama küçük şehirlerde terminallerin işlevini kazanması açısından mantıklı olabilir fakat Ankara gibi büyük şehirlerde bunun uygulanması yolcular açısından çok sıkıntılı. İstanbul'da olduğu gibi otobüslerin terminal dışında belli başlı bazı yerlerde yolcu indirilmesinin serbest bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Aştiden Ankara şehir içinde en uzak yerlere ulaşım 1 buçuk 2 saati bulabilmektedir. Bu yüzden terminale uzak oturan fakat şehirler arası otobüsten çok daha uygun yerde inebilecek insanlar mağdur edilmemelidir.örneğin ben;yaşamkentte oturuyorum İzmir’e gitmek istiyorum,arabanızvarsa ve sizi götürebilecek biri varsa şanslısınız yoksa dolmuşla aştiye 45 dk yükünüz varsa taksi ile gitmek zorundasınız .Ankara İzmir otobüs bileti 80 tl  bindiniz aştiden 45 dk sonra evinizin önünden tekrar geçiyorsunuz boşa geçen zaman,para ve yakıt dönüşte yine aynı çile,gece yolculuğu yapacaksanız inanılmaz zor bi durum öğrenci olabilirsiniz yalnız yaşıyor olabilirsiniz.eskiden koru durağında küçük bi terminalimiz vardı nedenini bilmiyoruz kaldırıldı.Samsun ve İstanbul yolunda bazı noktalarda duruyorlarmış Eskişehir yolu için de çözüm yapılmasını istiyoruz .
şehirlerarası otobüsler AŞTİ dışında belirli yerlerde yolcu indirebilmelidir.
Bu çok normal ve olması gereken bir uygulamadır. Örneğin Ümitköy-Çayyolu-Yaşamkent bölgesinde 120.000 kişi yaşıyor. Otobüs şehre girmeden o bölgede insanlar inerse büyük rahatlık olur. Neden boşu boşuna 30-40 kilometre yol tepsin insanlar,yaşlısı var çocuğu var.
Üstelik Ankara Belediyesi şehir içi servisleri de çok yanlış bir karar alarak kaldırdı.
Bu durumda insanlar AŞTİ deki taksi lere mahkum edilmiş durumda.
Taksi AŞTİ-Çayyolu arası en az 70/80 TL yazıyor, şehirlerarası otobüs biletinden daha fazlaya geliyor gidiş geliş düşünülürse.
Zaman kaybı da çabası. AŞTİ den otobüse binmek için en az bir saat önce evden çıkmak zorundasınız. Elinizdeki bavullarla minibüse binmek zaten işkence, AŞTİ servisleri arasında Çayyolu tarafına gidenler özellikle yolcu bekletiyor ya da kalkmıyor. Çayyolu ve Yaşamkent’te oturanların İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa istikametine gidiş gelişlerinde yaşadıkları bir işkence.
Şehir içi trafiğinin fazla etkilenmeyeceği, belirlenmiş bazı yerlerde yolcu indirilmesi serbest bırakılarak vatandaşların bu mağduriyetleri giderilmesi  gerekir diye düşünüyorum.

Bugün TC Nilbilge imzanı bekliyor!

TC Nilbilge Çelik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ankara Büyükşehir Belediyesi: Yaşamkent,Çayyolu,Ümitköy,Koru sitesi,Etimesgut şehirler arası otobüslerin duracağı mini terminal isteği». TC Nilbilge ve imza atan diğer 1.817 kişiye katıl.