Petition Closed
Petitioning ankarabilgi@icisleri.gov.tr  and 5 others

ANKARA- ÇANKAYA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KATİLİ BULUNMALI! @06MelihGokcek @NevzatCeylan06

ANKARA- ÇANKAYA -PORTAKAL ÇİÇEĞİNDEKİ KATİLİN BELİRLENMESİ ve ÖNLEYİCİ FAALİYETLERİN UYGULANMASI HAKKINDAKİ TALEBİMİZ,

19.04.2017 tarihinde Ankara, Çankaya, Portakal Çiçeği Vadisi Hülya Park'ta vatandaşlarca bakılan iki köpeğimiz zehirlenerek katledilmiştir. 19.04.2017 ve 20.04.2017 tarihlerinde maalesef köpeklerin yanısıra güvercinler de zehirlenip katledilmişlerdir.

Ülkemiz deprem bölgesidir; bir felaket olduğunda bizi göçük altından çıkaranlar bu dört ayaklı dostlarımızdır. Van Depreminde görev yapan bu köpeklerden biri Kömür'dür. Kömür bir sokak köpeğidir.  Kayıp kişileri bulanlar bu dostlarımız, teröristleri yakalayanlar da bu dostlarımızdır. Bildiğiniz gibi, sokak köpeği bir cins değildir, bir köpeğin yaşadığı yeri tanımlayan bir tabirdir. Bütün bu özelliklere sahip, insanlarla iletişimi çok iyi, onların niyetlerini  bakışlarından anlayan bu köpekler sokak ortasında, iç organlarının parçalanmasıyla sonuçlanan, 20 dakika boyunca kan kusmalarına neden olan ,zehirlenme dolayısıyla katledilmeye mahkum edilmemelidirler.

• Parkın çevresinde bir ilkokul ve kreş vardır. Apartmanların güvenlik kameraları vardır. Tüm kameralar incelenmeli ve kişi tespit edilmelidir.
  • Hülya Park, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Güvenlik kameraları yoktur. Parka güvenlik kamerası yerleştirilmelidir.
  • Köpeklere karşı olan nefret söylemleri ve duygular,  halkın köpek davranışları konusunda bilgi sahibi edilmesiyle sonlandırılmalıdır. Bir köpek, asla nedensiz yere bir insana saldırmaz. Bu biyolojik olarak türünün yaşamını tehdit eder.Köpekler insanlarla uyum içinde yaşamak zorunda olan canlılardır.
  • Orada yaşayan ve vicdanlı insanlar gerilmiş durumda, sabah akşam başka bir vakaya karşı nöbetleşmektedir.Emniyet, bölgeye sabaha karşı saatlerde devriye takviye etmelidir.
  • Bir canlının yaşamak zorunda kaldığı yer, onu daha az CANLI yapmaz. Bir köpek, insanlara kin tutmaz, bir köpek sadece güvende ya da tehlikede olduğunu bilir.Tehlikede olduğu durumdan kaçabilecek fırsatı yoksa kendini savunur.
  • Zannederim ki, insanlarla köpekler arasındaki fark sundukları çözümler arasında olmalıdır.
  • Eğer ki bir insan , bir köpeğe korktuğu için zarar veriyorsa köpekten ne farkı vardır?
  • Bir köpek grubu asla uyurken rahatsız edilmemelidir.
  • Bir köpek grubu yemek yerken asla rahatsız edilmemelidir.
  • Bir köpek grubu havlayarak bir insane doğru koşarsa, insan asla arkasını dönerek koşmamalıdır. Sabit durmalı ve ağaç olmalıdır ve beklemelidir.
  • Bir köpek ya da grubu kişiye doğru koştuğunda yere çömelme tamamen şehir efsanesidir.
  • Köpeklerle direk göz teması asla kurulmamalıdır. Ancak yandan bakarak davranışları izlenmelidir. Direk göz teması sizin tehdit olduğunuz mesajını verir.
  • Bir köpek dokunulmaktan, sarılmaktan hoşlanmaz. Bunlardan hoşlanan insanlardır ve köpekler insan değildir. Onun size yaklaşmasına izin verin.Siz ona direk hamlede bulunmayın.
  • Köpekleri başlarının üzerinden sevmeyin. Gıdılarının altından sevin. Baş üstünden sevmek onlar için tehdittir. Kendinizi biri başınıza doğru bir hamlede bulunurken düşünün, ne hissedersiniz?
  • Köpekler, iki yaşındaki çocuklarla benzer sosyal kabiliyetlere sahiptir. En önemlisi kendilerini güvende hissetmeleridir. Onların üzerine sopayla , çantayla yürürseniz; her sopa ve çanta gördüklerinde korunmasız hissederler.

Yukarıda sayılan hiçbir madde, hiçbir kışkırtma mahallelerimizde bakılan köpeklerin katledilmesine gerekçe olamaz. Devlet kurumları, manüpülasyondan ve sansasyondan etkilenmeyecek yapıya BİLGİ sayesinde sahip olurlar. Bilgi , insanları panikten de korur.Ankara Çankaya bölgesinde neredeyse en az sayıda köpek nüfusuna sahip bir bölgede bu vicdansızlık cezasız kalmamalıdır.

Özetle, Hülya Park katilinin bulunmasını istiyoruz !

Konuya ilişkin tutanak ve ilgili fotoğraflar bağlantıda yer almaktadır: https://www.facebook.com/CigdeminPatileri/posts/718497751691988?notif_t=feedback_reaction_generic&notif_id=1492709836034774

Saygılarımızla,

This petition was delivered to:
  • ankarabilgi@icisleri.gov.tr
  • metinarslanbas@hotmail.com
  • melihgokcek06@gmail.com
  • veyseleroglu@gmail.com
  • dorukkurt9@gmail.com
  • nevzat.ceylan@tbmm.gov.tr

Bakımevi Gerçekleri started this petition with a single signature, and now has 1,838 supporters. Start a petition today to change something you care about.