Anayasadan laikliği çıkarmayı düşünebilen TBMM Başkanı İSTEMİYORUZ!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 150.000.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gayet açık ve nettir. Anayasamızın en önemli özelliği, ilk 4 maddesinin asla değiştirilemeyeceği, hatta değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğidir.

Bizler, Atatürk'ün kurduğu laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak, bunu herkesten iyi bilmesi gereken bir makam olan TBMM Başkanlık koltuğunda, Anayasa'ya da aykırı böylesi cüretkar ve yersiz bir beyanat vermeye kalkışan, laiklik ile derdi olan, Anayasa'nın asla değişemeyecek 2. maddesindeki Türkiye Cumhuriyeti'nin tanımı ile oynamaya kalkan kimseyi, o yüce makamda bir saniye daha görmek istemiyoruz.

Kimliği, sıfatı, makamı ne olursa olsun, korumakla görevli olduğu ilk 4 maddeyi ihlale yeltenen HERKES için, Anayasa Mahkemesi'ni Türk Milleti adına göreve davet ediyoruz. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın acilen makamını boşaltmasını, dahası Anayasa'ya aykırı beyanı nedeniyle de gereken cezayı almasını bekliyoruz.

Bugün Mehveş imzanı bekliyor!

Mehveş İpek bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Anayasadan laikliği çıkarmayı düşünebilen TBMM Başkanı İSTEMİYORUZ». Mehveş ve imza atan diğer 106.206 kişiye katıl.