Petition Closed
Petitioning Amerika Birleşik Devletleri Kongresi

Amerikan Kongresi’ne Siyasetle Tarihi Çarpıtmamaları Gerektiğini Belirtelim!

Supporters

Amerikan Kongresi’ne Siyasetle Tarihi Çarpıtmamaları Gerektiğini Belirtelim!

Siyasi ve maddi açıdan güçlü olan Ermeni lobisi, bu gücünü kullanarak 100 yıl önce yaşanmış olayların taraflı bir şekilde yansıtılması için yıllardır ABD Kongresi’ni baskı altında tutuyor. Ermeni lobisinin bu agresif ve bölücü baskısına dur demenin ve ABD Kongresi’ne tarihin tarihçiler ve yetkili mahkemeler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirtmenin zamanı geldi!

İşte gerçekler:

1. Yahudi Soykırımı, Bosna Soykırımı, Kamboçya Soykırımı ve Ruanda Soykırımı gibi uluslararası mahkemelerde resmen soykırım olarak kabul edilen olayların aksine, 1915’de
yaşananlar hiçbir uluslararası, Avruapa yada ABD mahkemesince “soykırım” olarak tanımlanmamıştır.

2. Demografik araştırmalar 1. Dünya Savaşı öncesinde Osmanlı İmparatorluğu’nda yaşayan Ermenilerin sayısının 1.5 milyondan az olduğunu belgeliyor. Bu nedenle, Doğu
Anadolu’da 1.5 milyondan fazla Ermeni’nin hayatını kaybettiğine dair suçlamalar doğru değil.

3. Uzmanlar, aynı dönemde 2.5 milyondan fazla Müslümanın savaş, açlık ve bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtiyor.

4. Yahudi Soykırımı’nın 1915’de yaşananlarla uzaktan yada yakından alakası yok.

• Yahudiler yaşadıkları ülkelerde bölücü faaliyetlerde bulunmadıkları gibi silahlanmadılar da.
  • Yahudi Soykırımı’na neden olanların suçları Nuremberg’deki mahkeme tarafından uluslararası kamuoyunca onaylandı.
  • Hitler, Ermenileri hiçbir zaman zalim emellerinde referans olarak göstermemiştir. Ermeni lobisinin sıkça kullandığı bu uydurma referans Nuremberg mahkemesince de reddedilmiştir.
  • Ermenilerin savunduğu iki argümanın da hiçbir mantıklı ve tutarlı tarafı yoktur. Dünyaca tanınmış, saygın tarihçi Bernard Lewis 23 Ocak 1998’de İsrail’in önde gelen gazetelerinden Ha’aretz’e verdiği röportajda bunu net bir şekilde ifade etmiştir. Lewis “Ermeniler iki açıdan olaylara yaklaşıyorlar; bir tarafta Osmanlı baskısına karşı verdikleri mücadeleden bahsederken, diğer taraftan da yaşadıkları trajediyi Yahudi Soykırımına benzetiyorlar. Ben bunu kabul etmiyorum. Ermeniler’in acı çekmediğini savunmuyorum ama Ermeni katliamını Yahudi Soykırımı ile bir tutarak, Yahudilerin trajedesini etnik çatışmaya indirgeme çabalarını doğru bulmuyorum” demiştir.

Lütfen, üzerinize düşen görevi yapın!

Kongre’yi arayarak, her fırsatta tarihi çarpıtmaya çalışan Ermeni lobisine artık dur deyin!

Tarih siyasetle çarpıtılmamalı.

Tarihinize sahip çıkın ve Kongre’ye yasa tasarısı HR 154’ü ve gerçekleri yansıtmayan soykırım suçlamalarını reddetmeleri gerektiğini belirtin!

This petition was delivered to:
  • Amerika Birleşik Devletleri Kongresi

Fact Check Armenia started this petition with a single signature, and now has 751 supporters. Start a petition today to change something you care about.

Today: Fact Check Armenia is counting on you

Fact Check Armenia needs your help with “Amerikan Kongresi’ne Siyasetle Tarihi Çarpıtmamaları Gerektiğini Belirtelim!”. Join Fact Check Armenia and 750 supporters today.