Alpullu Şeker Fabrikasının Açılmasını İstiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

-Alpullu Şeker Fabrikası, Türkiye'nin Kırklareli ilinin Alpullu kasabasında bulunan, temeli 25 Aralık 1925 tarihinde atılan ve 26 Kasım 1926 tarihinde işletmeye açılan ilk şekerfabrikasıdır

-Alpullu Şeker Fabrikası bir fabrikadan ziyade, Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşayan en büyük tarihidir.(Ergene köşkünden,Türkiye'nin ilk golf sahasına, halka açık yüzme havuzu sinema ve tiyatro salonuyla Trakya’nın kültürel gelişimine katmış olduğu değer tartışılmaz.3000 kişilil stat ve kapalı spor salonu vardır)

-Alpullu Şeker Fabrikası Trakya’mıza çok büyük bir değer katıyor. Bu fabrikanın bacasının tütmesi demek eski para ile 100 trilyonluk bir katma değerin Trakya’ya girmesi demek. Bu sadece çalışanlar için değil hayvan besicisinden nakliyecisine hatta köy esnafına kadar herkese gelir sağlıyor. Fabrikamız kapandığı takdirde değer elimizden gidecek. Aynı zamanda göç vermeye başlayacağız. Elimizde ki değere sahip çıkalım.

-1 dekar pancar 10 dekar çam ormanının sağladığı oksijeni veriyor. Bu hava kirliliğinin de önüne geçilmesi için önemli bir faktör.

-Tüm bunların yanında pancar sağlık açısından da hayati önem taşıyor.Doğal pancar şekeri kadar önemli bir şey yoktur. Şeker pancarı yok olduğunda yerine sağlıksız nişasta bazlı şekerler piyasaya sürülmeye başlayacak. Buda bebek mamalarından tutun yediğimiz her şeyde kullanılacak. Bu da yeni doğacak olan nesiller için kanser oranı daha da artacağı anlamına geliyor.

- Pancarın bölge için diğer avantajı. İşlenen pancarın %30 u küspe olarak çıkıyor. Bunun bir kısmı da hayvancılık yapan çiftçimize hibe olarak veriliyor.

Üreticiye uygulanan kotalar yüzünden çiftçi pancar ekiminden uzaklaşmış ve 2013 yılında fabrika kapanmıştır.Son üç yıldır fabrikanın açılması için yoğun girişimlerde bulunulmuş 16.000 tonlara düşen pancar üretimi bu çabalarla 2016 yılında 65.000 tona kadar yükselmişti.Yetkililerce 100.000 ton pancar üretimiyle fabrikanın açılacağı ifade edilirken kantarların kapatılma kararı ve 35.000 ton kota uygulaması getirilmesi hayal kırıkığı yaratmıştır.

BİZ TRAKYA HALKI

ALPULLU ŞEKER FABRİKASININ AÇILMASINI İSTİYORUZ!

-Çiftçilerimiz pancar ekimi için özendirilmeli

-Fabrika modernize edilmeli

-Kantarlar açılmalı

-Kota kaldırılmalıdır.

Bugün gürcan imzanı bekliyor!

gürcan kırım bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Alpullu Şeker Fabrikasının Açılmasını İstiyoruz!». gürcan ve imza atan diğer 2.964 kişiye katıl.