Başarı

Alp Altınörs Serbest Bırakılmalıdır. Freedom To Alp

Bu kampanya 2.160 destekçi ile değişim yarattı!

ALP ALTINÖRS İÇİN ADALET

HDP Eş Genel Başkan Yardımcımız Alp Altınörs hukuksuz ve tamamen mesnetsiz bir şekilde, ne idüğü belirsiz bir gizli tanık ifadesine dayanarak önce göz altına alınmış ve ardından tutuklanmıştır. Alp Altınörs’e dönük OHAL keyfiyeti uygulanmaktadır. Alp Altınörs'ün avukatları müvekkillerinin Emniyet birimlerinde saldırıya uğradığını ve işkence gördüğünü belirtmişlerdir. Alp arkadaşımız kendine yapılan saldırı ve hukuksuzluğu protesto etmek için şu anda açlık grevindedir.

Alp ALTINÖRS'e yapılan hukuksuzluk aynı zamanda demokratik siyaset alanına, bu alandaki faaliyetlerine ve insan haklarına yönelik bir saldırıdır. İkametgahı belli ve her gün kamuoyu önünde olan bir kişinin çağrı kağıdı ile ifadeye gitmesi olanaklı iken, evine yapılan baskın ile gözaltına alınması demokratik siyaset hakkına yönelik ağır bir saldırıdır.

Tutuklanma gerekçesi olarak gösterilen legal bir parti olan HDP'nin legal çalışması olan SUR CİZRE raporları ve 10 Ekim katliamında hayatını kaybeden HDP Tokat İl yönetiminden bir arkadaşımızın cenazesine gitmesi sebep gösterilmektedir.

Alp Altınörs'e yapılan bu hukuksuzluk demokrasiye ve insan haklarına yapılan bir saldırıdır. Bu nedenle bu hukuksuzluğa derhal son verilmeli, Eş Genel Başkan Yardımcımız Alp Altınörs bir an evvel serbest bırakılmalı, bu hukuksuz işlemi yaptırmış ve yapmış olanlar hakkında soruşturma açılmalıdır.

Bugün HDP DENİZLİ İL ÖRGÜTÜ imzanı bekliyor!

HDP DENİZLİ İL ÖRGÜTÜ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Alp Altınörs Serbest Bırakılmalıdır. Freedom To Alp». HDP DENİZLİ İL ÖRGÜTÜ ve imza atan diğer 2.159 kişiye katıl.