Petition Closed

Eliminați-o pe Andreea Marin din juriul emisiunii „Uite cine dansează”

This petition had 1,195 supporters

Domnule Director,

Comunitatea iubitorilor de animale din România vă adresează rugămintea să o eliminați pe Andreea Marin  din  juriul emisiunii „Uite cine dansează” .

Considerăm că nu este oportun pentru postul dumneavoastră de televiziune să își asocieze numele cu imaginea doamnei Andreea Marin, având în vedere susținerea pe care o acordă unui grup extremist care militează pentru uciderea în masă a câinilor fără stăpân și al cărei președinte este cercetat penal pentru infracțiunile de ucidere a animalelor fără drept, deținere ilegală de substanțe periculoase și constituire de grup infracțional organizat. Mai ales în contextul în care doamna Andreea Marin a contribuit la propaganda care a condus la un canicid  fără precedent în România, sute de mii de câini fiind uciși anual în lagărele de stat în chinuri inimaginabile.

De asemenea, domnia sa a propagat informații inexacte cu privire la niște presupuse atacuri canine, care au fost urmate, la scurtă vreme, de uciderea ilegală, cu substanțe interzise, a peste 30 de câini și pisici în localitatea Valul lui Traian, din județul Constanța. Pe lângă moartea în chinuri a acelor animale, și sănătatea sau chiar viața oamenilor din localitate au fost puse în pericol.

De curând, doamna Andreea Marin a început un război împotriva iubitorilor de animale, a activiștilor, voluntarilor și asociațiilor care le apără drepturile. Pretinzând că a fost „atacată” de niște câini pe strada sa (nu există urme ale „atacului”, și nici un raport medico-legal), doamna Andreea Marin a chemat hingherii care au ridicat câinii în cel mai brutal mod posibil, traumatizându-i iremediabil. Ulterior, s-a dovedit că acei câini blânzi, înregistrați, microcipați, vaccinați și sterilizați aparțineau unei vecine. Și proprietara câinilor a fost agresată verbal de doamna Andreea Marin, insultată și amenințată că îi vor fi uciși câinii „cu arme letale”.

Ulterior, doamna Andreea Marin a început să profereze informații jignitoare la adresa întregii comunități a iubitorilor de animale și a ONG-urilor care se ocupă cu salvarea și îngrijirea câinilor fără stăpân sau chiar să depună plângeri calomnioase împotriva lor, pe care nu le poate susține prin nici un fel de probe, cu intenția vădită de a-i intimida și de a le periclita activitatea.

Având în vedere trauma sufletească la care este supusă populația țării noastre din cauza modului barbar în care  autoritățile înțeleg să rezolve problema câinilor fără stăpân, numărul în continuă creștere de animale maltratate, torturate, abuzate în adăposturile publice și pe domeniul public, vă rog să luați atitudine și să eliminați din emisiunea difuzată de postul dumneavoastră persoanele care instigă la astfel de atrocități. Până la această decizie, comunitatea noastră va boicota emisiunea ”Uite cine dansează” difuzată de PROTV.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!

Cu stimă,

Ioana Rosenberg, doctor în științe umaniste și activist pentru drepturile animalelor

Today: Ioana Rosenberg is counting on you

Ioana Rosenberg needs your help with “Aleksander Cesnavicius: Eliminați-o pe Andreea Marin din juriul emisiunii „Uite cine dansează””. Join Ioana Rosenberg and 1,194 supporters today.