Akgöl ve Güvercinlik Mağarası Yok Olmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

BURDUR'un güzel göllerinden AKGÖL hemen kenarında açılmak istenen ocakların özellikle NEV IŞIK MERMER firmasının ve diğer kum, taş ve mermer ocaklarının tehdidi altındadır, bölge sulak alan ilan edilmesine rağmen AKGÖL kenarına mermer ocakları için ruhsat veriliyor. AKGÖL kış aylarında yağışlarla su dolarak flamingolar ve diğer birçok su kuşları için bir sığınma ve beslenme alanına dönüşüyor. Eğer mermer ocakları açılırsa rüzgar ve sel suları ile gölü kirletecek ve önce göldeki küçük canlıları öldürecek bu canlılarla beslenen flamingolar ve su kuşları artık göle gelmeyecek göl çevresindeki Eko sistem tamamen çökecek. Ayrıca NEV IŞIK MERMER'e ruhsat verilen saha içinde GÜVERCİNLİK mağarası da yok olma ile karşı karşıya. Ruhsat sahası içinde bulunan bu mağara acilen koruma altına alınarak bu kadar kritik bir bölgede kurulmak istenen mermer ocağı ve diğer ocakların acilen ruhsatlarının iptal edilmesi ve bu bölgede madencilik faaliyetlerinin yasaklanması gerekiyor. Göller, akarsular, ağaçlar KURURSA = YAŞAM KURUR