Petition updateİkizköy Akbelen’de Kömür Madenini DurdurunLimak Filarmoni Orkestrası Sanatçı ve Dinleyicilerine sesleniyoruz: Akbelen'in Yanında Olun
İkizköy Çevre KomitesiTürkiye
Feb 21, 2024

Akbelen'de hız kesmeden maden çalışmaları ve dinamit patlatmaları devam ediyor. Satın almak istedikleri topraklarımızı, evlerimizi satmıyoruz, köyümüzü terk etmiyoruz diye buradan gitmemiz için her şeyi yapıyorlar. Bu yüzden maden çalışmalarına özellikle evlerimizin 100 metre uzağından başladılar. Evlerimizde oluşan çatlaklardan ve yarıklardan dolayı birçok kuruma  başvurmamıza rağmen, yalnızca jandarmanın gelip baktığı ve şikayetlerimizi aldığı günden bu yana hiçbir şey yapılmadı. Aksine savcılık tarafından kovuşturmaya yer olmadığı kararı biz köylülere tebliğ edildi. Bir bilirkişi bile tayin etmeyen, burada ne yaşadığımızı görmekten imtina eden savcılık kararına köylü çok öfkeli. Tarlalarını sürüp ekerlerken, evlerinde yaşarken meydana gelen çok sayıda patlatmalara kimsenin tahammülü kalmadı. Köylü öfkeli, köylünün sabrı taşmak üzere. Başvurduğumuz kurumlar görevlerini yapmamaya, bizi görmemeye devam ediyorlar.

Biz burada her gün işkenceye maruz kalırken Limak'ın kurduğu Limak Filarmoni Orkestrası Şubat ayında üç ilde konserler düzenliyor. Bunu yeşil boyama, sanatı alet ederek boyama, kendilerini aklama çabası olarak okuyor ve protesto ediyoruz. Limak Filarmoni Orkestrası sanatçılarına ve dinleyicilerine sesleniyoruz: Limak'ın suçuna ortak olmayın. Akbelen'in, doğanın, yaşamın yanında olun!

BU AKŞAM(22 Şubat Perşembe) 19.00'da twitterdan paylaşım yaparak hep birlikte buna karşı ses çıkarmak için buluşalım.
Hesaplarımızdan takip edebilirsiniz :  @ikizkoydireniyo

Cuma günü ise Zorlu PSM önünde buluşarak basın açıklaması ile sanatçılara ve dinleyicilere sesleneceğiz. 


Sen de destek ol, yanımızda ol. 

 

Copy link
WhatsApp
Facebook
Nextdoor
Email
X