Akıllı telefon bir ''lüks'' değil ''ihtiyaç''dır. Telefonlardan alınan ÖTV kaldırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Herkesin bildiği üzere artık akıllı telefonlar hayatımızın bir parçası haline geldi. Toplumun neredeyse her kesimi akıllı telefonlarla içli dışlı oldu. Hatta bu durum öyle bir hal aldı ki, insanlar bildiğimiz dünyadan çok, akıllı telefonların dünyasında yaşamaya başladı.

Özellikle pandemi şartlarında, Hayat Eve Sığar uygulaması gibi uygulamalar kullanmamız özellikle isteniyor. Devletin, bankaların uygulamalarını kullanıyoruz. Yol bulmak için kullanıyoruz.

Bundan 10 yıl öncesinde bir akıllı telefon sahibi olmak lüks sayılabilirdi. Ayrıca o kadar yaygın bir kullanımı da yoktu. Fakat günümüzde ilkokula giden bir çocuktan tutun bir şirket yöneticisine, o şirketin çalışanlarına, öğretmeninden savcısına, öğrencisinden sokakta simit satanına, doktorundan garsonuna... Kısacası artık herkes bir akıllı telefon sahibi ve artık günümüz dünyasında akıllı telefonlar bir lüks değil, bir ihtiyaç haline gelmiş durumda. Böyle bir durumda da akıllı telefonlardan %50'lere varan bir ÖTV alınmasını haksız buluyoruz. Zaten döviz kurları yüzünden yurt dışında yaşayan bir insanın herhangi bir birim paraya aldığı cihaz, vergiler olmaksızın otomatik olarak çarpı 7-8 şeklinde ülkemize gelmek durumunda kalıyor. Bunun yanına %18 KDV ile %10 TRT bandrolü ekleniyor. Bir de maalesef akıllı telefonlar bir lüks sayıldığından dolayı %50'lere varan bir Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınıyor. Bu da insanımızın bu cihazlara ulaşmasını ve çağa ayak uydurmasını zorlaştırıyor.

Kısacası günümüzde akıllı telefonlar artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Malum pandemi döneminden dolayı da çoğu insan işlerini ve derslerini bu cihazlar sayesinde halledebiliyor.

Biz akıllı telefonlardan ÖTV'nin alınmasını haksız buluyoruz ve kaldırılmasını istiyoruz. Akıllı telefonlar bir ''lüks'' değil ''ihtiyaç''dır !