Kampanya Kapatıldı

Kadın SIĞINMA evlerinin iyileştirilmesini istiyoruz

Bu kampanya 7.293 destekçiye ulaştı

Son 10 yılda kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığı Türkiye'de, şiddete maruz kalan binlerce kadın sığınma evlerine başvuruyor. Sığınma evi sayısının çok az olması nedeniyle, söz konusu başvuruların çoğu karşılanmıyor. Sığınma evlerinin kendi içinde sıkıntılarının olması, fiziksel koşulların ve hizmet koşullarının kadının toplumsal ve yaşamsal işlevlerini iyileştirilmesine yönelik olmaması mağdur olan kadınları ikinci kez mağdur etmektedir. Sığınma evlerinin 'Aileyi bölen, parçalayan, boşanmaları arttıran bir uygulama' olarak görülmesi nedeniyle yeni sığınma evlerinin açılmaması sorunların temelini oluşturmaktadır. Sorumluluğunu yerine getirmeyen söz konusu T.C. Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün bu konuda yeterli bir yaptırıma gitmediği anlaşılmaktadır. Bu şartlara maruz kalan kadınların genellikle şiddet gördüğü ortamlara başka bir alternatifleri olmadığı için geri döndüğü görülmektedir.

T.C. Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'ne çağrımızdır;

-Kadın Konuk Evi Yönetmeliğinde belirtilen 6 ay süresinin yeterli olmadığı, kadının ekonomik özgürlüğünü kazanana kadar ve kadının yaşamsal ve toplumsal işlevselliğini yerine getirebilecek seviyeye gelene kadar kadın konuk evlerinde kalması,

-Konuk evlerinin fiziksel koşullarının yönetmeliğe uygun hale getirilmesi (Devlete ait sığınma evlerinde aynı odada birden fazla kadının bulunmaması, çocuklar ve kadınların bir arada kalmaması) denetim ve yaptırım mekanizmalarının etkin bir biçimde uygulanması,

-Okur-yazar olmayan kadınların bu durumlarının göz önünde bulundurulması ve bu kadınlara yönelik iş imkanlarının sağlanması,

-Kurum içi hizmet kalitesinin kadının yararına olması adına multidisipliner (Psikolog, Avukat, Sosyal Çalışmacı) çalışma becerilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yapılması,

Bu taleplerimiz çerçevesinde gereğinin yapılmasını bekliyoruz.

Bugün dilan imzanı bekliyor!

dilan onuk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: Kadın SIĞINMA evlerinin iyileştirilmesini istiyoruz». dilan ve imza atan diğer 7.292 kişiye katıl.