Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 20.262 destekçi ile değişim yarattı!

17 saatte 125 hektar yani 150 futbol sahası büyüklüğünde bir alan cayır cayır yandı kül oldu.

28 Haziran günü öğlen 1’de başladı Adrasan orman yangını. 17 saatin sonunda, geride bu görüntü kaldı, akıllarda ise aynı soru: Adrasan lüks otellerle, tatil köyleriyle mi dolacak?

Şimdi yetkililerden, yanan Adrasan ormanının imara, lüks otellere açılmayacağıyla ilgili derhal açıklama yapmalarını ve bir an önce orman rehabilitasyon çalışmalarına başlanmasını talep ediyoruz.

Orman yok oldu, yörenin küçük otelleri, işletmeler yandı, Adrasan’da yaşam durdu. Adrasan bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da düşünüyor: Her yıl yüzlerce hektar orman yangınlarla yok oluyor, sadece ağaçlar değil içinde yaşayan canlılarla beraber bir yaşam alanı daha kül oluyor. En kötüsü ise, ormanların yeniden kazandırılmasındansa, yangından sonra büyük otellerle, lüks tatil köyleriyle dolan dağlar, koylar... Adrasan’ın başına da gelecek olan bu mu?

Şimdi, başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı olmak üzere yetkililerden derhal bir açıklama yapmalarını ve Adrasan’da orman rehabilitasyon çalışmalarının bir an önce başlamasını talep ediyoruz.

2008 yılında Adrasan’ın komşusu olan Olympos’ta 50 hektar orman yanıp kül olduğunda aynı endişelerle karşılaşmıştık. Köyde yaşayanlar olarak hep beraber günlerce süren çabalarımızla Olympos’u yalnız bırakmadık. Hızlıca başlatılan rehabilitasyon çalışmaları sayesinde, şu anda Olympos Musa Dağı’ndaki ‘yeni’ ormanın ağaçları bir çocuk boyuna ulaştı. İçimiz rahat, en azından giden canların ardından otellere değil yeni tohumlara kucak açtı Musa Dağı.

Şimdi, Olympos gibi Adrasan’ın da yaralarını sararken otel kabusu görmemesi, bir an önce rehabilitasyon çalışmalarının başlaması için hep beraber ses çıkaralım.

Ormanlarımız, otellere vadi değil yaşama yuva olsun!

Sevgiyle,

Bugün idil imzanı bekliyor!

idil toksöz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «#Adrasan ormanı bir an önce rehabilite edilmeli! Otel vadisi değil yuva! @ormanvesuisleri». idil ve imza atan diğer 20.261 kişiye katıl.