Adrasan Koyu'na Beton Dökme!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 35.000.

Ülkemizin eşsiz güzelliklerinden biri olan Türkiye'nin maldivleri yani Adrasan Koyu, betonlaşma tehdidi ile karşı karşıya. Helenistik çağdan kalma izleri barındıran bu koy, yıllarca sit alanı olmasından dolayı doğasını koruyabilmiş. Bu cennet doğamızın üzerine tekne barınma ve yanaşma yeri inşa edilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın projesi ile yaklaşık 20 milyon lira harcanarak yaklaşık 268 bin 500 ton taş ve 13 BİN 300 METREKÜP BETON DÖKÜLECEK. Ayrıca, 303 metre uzunluğunda bir ayrık dalgakıran, bu dalgakıranın kara tarafında 270 m uzunluğunda ve -5 metre derinliğinde bir rıhtım, 418 metre uzunluğunda ise iskele yapılacak.

Kısaca bir muazzam doğa mirasımız daha  beton savaşına yenik düşecek.

Tüm hızıyla kirlenmeye devam etmekte olan denizimiz bu yapılaşmalarla daha da  kirlenmeye devam edecek, deniz canlılarımızın nesli tükenme tehlikesi ile burun buruna gelecek.

Türkiye'nin maldivleri diye anılan, maviyle yeşilin aşkla buluştuğu Adrasan koyunda doğa yerini betona bırakacak. Görevimiz bu yapılanlara duyarsız kalmamaktır.

Bu nedenle lütfen imzalayıp paylaşın!