Petition Closed
Petitioning TTNet Turk Telekomünikasyon A.Ş.

Adil kullanım kotası yükseltilsin! #adilkullanımkotasıyükselsin @TTNetdestek

Adil kullanım kotası nedir?

Adil kullanım kotası internet aboneliğimiz limitsiz veya kotalı olsun, her paketin kendine ait kotası vardır ve bildiğimiz üzere limitsiz adı altında limit uygulanmaktadır.  25, 50, 100 ve 200 GB olan paketinize göre değişen kotalardır.

Bu kotalar aşılırsa hızımız ister 10mbps ister 100mbps olsun 3mbps'ye düşer. Dijital ortamı kullanan her internet kullanıcısı bu tür kotaları kolayca aşabilir. Üstelik adil kullanım kotası, devreye girdiğinde zaten TTNet üyesi olanlara bildirim yapılmadan sözleşmede tek taraflı değiştirme yapılıp her hangi bir bildirim yapılmamıştır.

Eğer 10mbps hızınız varsa saniyede 1,75 MB veri aktarımı yapabilirsiniz. Şimdi, şöyle düşünelim: elimizde bir öğrenci var ve derslerine yardımcı olacak şekilde videoları 720p kalitesinde izliyor. 10mbps hız ile 1 saatte 4,5 GB kota kullanacaktır.

Youtube ve diğer video servisi sağlayıcılarında, 720p olan sadece 5 dakikalık bir video 80MB'yi aşmaktadır. Öğrencimiz günde 1 saat ders videosunu 720p görüntü kalitesinde izlerse sadece 2 günde 50GB kota dolmuş olur.

Dolayısıyla, normalde 10mbps olan hız 3mbps'ye düşer ve saniyede 1,75MB yerine sadece 0,5MB veri aktarımı yapılır. Bu da 5 dakikalık videoyu, 9 dakika 35 saniyede izlemesine yol açar.

Biz de herkesi düşündük ve bir imza kampanyası başlatmaya karar verdik. Haydi, bir imza da sen at kimse mağdur olmasın.

TTNet kotaları yükseltsin, herkes rahat etsin!

(Ortalama bir internet kullanıcısıysanız video izlemenize gerek kalmadan da kotayı 20 gün gibi kısa bir sürede doldurursunuz)

Letter to
TTNet Turk Telekomünikasyon A.Ş.
Kotasız diye imzalanan sözleşmelerde tek taraflı (bazı sözleşmelerde sonradan değişmemiş en başta vardır) değişme yapılıp, her hangi bir bildirim yapılmadan kota uygulanmaktadır.

Hepimizin bildiği gibi yasal yollardan dijital ortamı çok kullanan internet kullanıcıları bu kotayı kolayca aşar. TTNet firmasından isteğimiz, adil kullanım kotasını yükseltmesidir.