Yazın alınıp kışın terkedilen köpeklerin yarattığı vahşete dur de!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Yazın alınıp kışın terkedilen köpeklerin yarattığı vahşete dur de!

Bu site Balıkesir'in Burhaniye ilçesi, Bahçelievler mahallesinde yer alan Denetko Sahil Sitesi. Bu sitede her yıl kediler katlediliyor - katlettiriliyor;

Bir kısım yazlıkçı ve sorumsuz insanın psikopatça eğitimleri ve dengesiz sevgileri sonucu ruh hastasına çevirdiği köpekler tarafından yılın 9 ayı site kedi cehennemine dönüşüyor. Sokak kedisi - ev kedisi farketmeden, kediler köpekler tarafından parçalara ayrılıyor, yavrular üç ay bile dayanamayıp köpeklerin ağzında can veriyor, yattıkları - beslendikleri yerler dağıtılıyor..

Köpekleri sahiplenen hiçbir şekilde olmadığı gibi, getirenler belli olmasına rağmen ben getirdim diyen de yok. Vahşi olduğu için götürülenler dahi tekrar yüksek nüfus ve özel ilişkiler kullanılarak hiç bir imza atılmadan veya chip takılmadan geri getiriliyor. Belediyenin veterineri, barınakta çalışanlar işlerinden olmamak - azar işitmemek için siteden herhangi bir hayvan alımını durdurmuş. Konuyla ve katil köpekler ile ilgili site yönetimi de, defalarca toplantı tutanaklarına geçmiş de olsa, 70 kişilik bir dilekçe de verilmiş olsa, sayısız ferdi ve yazılı şikayet de olsa böyle gelmiş böyle gider, hiçbir şey değişmez tavrını sürdürdüğünden bu katliamlar düzenli olarak 5 yıldır devam ediyor - ettiriliyor..

3 ay hayvanın başı okşansın, ev - bahçe bekletilsin - karşılığında sulu ekmek verilsin, sonra 9 ay ne yaparsa yapsın.. Bir insana üst üste birkaç yıl 3 ay bakılsın - ilgilenilsin - doyurulsun sonra 9 ay öylece bırakılsın - kaçıncı yılda katil olacaktır acaba?... Bilhassa köpekler, hele bu şekilde büyüyenler - büyütülenler, muhtaçtır insana, insanın insana olduğundan çok çok daha fazla şekilde hem de..

Özellikle Türkiye'de sonuçları hiç düşünülmeden bir canlı bir yerden alınıp, götürülüp başka bir yere bırakılıyor. Hayvan çevreyi bilmiyor, çevredeki canlılar da hayvanı bilmiyor. Hayvan acıkıyor, yok.. Sevgi istiyor, yok.. Yatacak yer, o da yok.. Bir de üzerine diğer canlıları tut yakala parçalalarla da büyümüşse başlıyor hemen çevreye saldırmaya.. Liderleri bir insan veya eğitimli bir bekçi köpeği olmadığından en vahşi olan liderliğe geliyor, çeteler oluşuyor, ve katliamlar başlıyor.. Sadece kediler değil, bütün biyoçeşitlilik bundan ciddi bir biçimde etkileniyor, bazı türler yok oluyor, bazıları gelmez oluyor, kalanlar da çok ortaya çıkmamaya çalışıyor.. Bunlara karar veren ise o tabiatın en fazla 3 aylık misafiri, yaptığının sonuçlarından zerre haberi dahi olmayan, olsa bile herhangi bir yaptırımın olmayacağını zanneden biri oluyor genellikle..

Hiçbir canlının canı bir diğerinden daha değerli değildir..

Bu gidişe bir dur demek, şimdi ve yarınlara farkındalık yaratmak, biyoçeşitliliği yüksek bir doğada yaşamak için;

Bu şekilde sistematik katliamlarla doğanın biyoçeşitliliğine ağır zarar verenler için tck 5237 numaralı; topluma karşı suçlar üçüncü kısım ek; çevreye karşı işlenen suçlar ve tck 5199 numaralı hayvan hakları koruma kanunlarındaki mevcut para cezaları ağırlaştırılsın, hapis cezaları arttırılsın ve uygulamaya konulsun! Tabiatı ve Canlıları Koruma Bakanlığı kurulsun!

Belediyeler tarafından hayvanların mahalle mahalle gezerek düzenli sağlık kontrolleri yapılsın, kayıt altına alınsın, yaşadığı doğaya tahribatı fazla olan hayvanlar alınsın, rehabiliteler daha fazla eğitmen ve hayvan psikologları tarafından yapılsın, ve chipsiz - imzasız barınaktan hayvanlar insanlara verilmesin!

Bugün Ulusal imzanı bekliyor!

Ulusal Özdemir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet Bakanlığı - : Yazın alınıp kışın terkedilen köpeklerin yarattığı vahşete dur de!». Ulusal ve imza atan diğer 296 kişiye katıl.