Petition Closed
Petitioning Adalet Bakanı Sadullah Ergin and 1 other

Adalet Bakanı ve Başbakan'a : Urfa Siverek'te çıkan insan kemiklerine ilişkin soruşturma derinleştirilsin

Urfa Siverek’te çıkan kemiklerin takipçisi olacağız!

• Alanda kapsamlı kazılar yapılana kadar tüm inşaat çalışmalarının durdulmasını,

• Kazıların delilleri yok eden inşaat makineleri ve kepçe ile değil, arkeolojik yöntemlerle bağımsız adli tıp uzmanlarının ve arkeologların gözetiminde yapılmasını,

• Soruşturmanın gidişatı hakkında kayıp yakınlarının ve toplumun düzenli ve şeffaf biçimde bilgilendirilmesini,

• Sorumluların bir an önce ortaya çıkartılmasını ve dönemin başbakanı Tansu Çiller dahil, Urfa valisi, emniyet müdürü ile cumhuriyet başsavcısının görevini etkin şekilde yapmadığı için ayrıca soruşturma kapsamına alınmasını talep ediyoruz.

İnsan Hakları Derneği Urfa Şubesi
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon

Letter to
Adalet Bakanı Sadullah Ergin