Başarı

Asya Gökalp henüz 18 yasında ve olması gereken yer cezaevi değil!

Bu kampanya 1.315 destekçi ile değişim yarattı!

Asya İdil Gökalp henüz 18 yasında olan gencecik bir arkadaşımız. Kendisinin dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek gibi aşık olunası bir hayali var. Hepimiz zaten Asya gibi düşünmüyor muyuz? Dünya daha adaletli, özgür, herkesin içerisinde kardeşçe yaşayabileceği bir yer olsun istemiyor muyuz? İşte Asya tam olarak bunları başarmak istiyordu. İstiyordu diyorum çünkü, Asya şuan maalesef cezaevinde.

Asya, referandum akşamı Bornova'da düzenlenen eyleme katıldı. Seçim sonuçlarının protesto edildiği eylem sonrasında 17 Nisan sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alındı. İki gün gözaltında tutulan Gökalp, protesto eyleminde "Katil Erdoğan" sloganı atarak "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği" iddiasıyla tutuklandı.

Herkes için güzel şeyler düşleyen birisi hapiste olmamalı! Henüz 18 yasında bir genç hapiste olmamalı!

Asya tutuksuz şekilde yargılanabilir yada suç açık şekilde belli ise daha hafif şekilde cezalandırılabilirdi. Fakat bunlar olmadı.

"Asya İdil Gökalpin cezasının düşürülmesini ve cezaevinden çıkarılmasını istiyorum. Bir gencin yeri hapishane değildir."

Asya İdil Gökalp'in cezasının kaldırılmasını destekliyorsan, kampanyayı imzala ve arkadaşlarına DUYUR!

Haber kaynağı : Kaynağı gör

Bugün Ses imzanı bekliyor!

Ses VER! bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet bakanı Bekir Bozdağ: Asya Gökalp henüz 18 yasında ve olması gereken yer cezaevi değil!». Ses ve imza atan diğer 1.314 kişiye katıl.