Kampanya Kapatıldı

Adalar’da fayton 'sefası' işkencesine bir dur diyelim!

Bu kampanya 74.823 destekçiye ulaştı

Adalarda hemen her gün onlarca at sırf insani zevkimiz için birer birer ölüyor. Bugüne değin birçok kampanya başlatılmış, gerekse konuyla alakalı birçok adım atılmış olsa da bu masum canların ölmesine göz yumulmaya devam ediliyor.

Bir dönem atlar yerine elektrikli fayton kullanılacağı söylenmiş olsa da bu düzen hala değişmiş değil. Adalara turist çekebilmek, faytoncuların iki kuruş daha fazla ekmek kazanabilmek için atların kaldıramayacağından fazla insan yükü alması, şişmesinler diye doğru düzgün yem verilmemesi ve bakımlarının yapılmayarak zaten sıcağın altında bekletilmeleri adayı baştan sona kamçılanarak gezdirilmesi sonucu bu masum hayvanların sonu  ne yazık ki can çekişerek ölmek oluyor.

Bu canların aç, susuz, sıcağın altında taşıyabileceğinden fazla yük ile adada koşturulmasına artık bir dur diyelim! Ölen atların birçoğu yol kenarlarında ölüme terkedilirken birkaçı (bazı faytoncuların inisiyatifine kalmış) belediye veterinerine götürülüyor. Elektrikli faytonların kullanılması seçeneğimiz varken bu canların ölmesine göz yummayalım.

Bu işkenceye dur demek için sende bu kampanyayı imzalayarak o masum canlara sahip çık! Faytona binme! Onların da düzgün bir şekilde yaşama hakkına sahip olduğunu unutma!

Bugün Ceren imzanı bekliyor!

Ceren Görgeç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalar’da fayton 'sefası' işkencesine bir dur diyelim!». Ceren ve imza atan diğer 74.822 kişiye katıl.