Doğrulanmış başarı

ACİL: MARMARA ÜNİVERSİTESİ, ÇAKIŞAN DERS YASAĞINI KALDIRSIN!

Bu kampanya 1.953 destekçi ile değişim yarattı!

Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak ders kaydı yapmak için sisteme girdiğimizde kötü bir sürprizle karşılaştık. Hiçbirimizin önceden haberi olmadan ve oluşacak mağduriyetler düşünülmeden birdenbire yeni bir sistem getirilmiş. Bu yeni sisteme göre zaman bakımından çakışan dersler alınamıyor.
Bu uygulama önceden beri var olsaydı veya bu sene uygulanacağından önceden haberimiz olsaydı durum farklı olurdu. Ama bundan öğrencilerin şu an -ders seçimi yapmak üzereyken- haberi olduğu için bu yeni sistem pek çok öğrenciyi mağdur edecek.
Bu sene alttan dersi olan fakat okulu bitirecek olan öğrenciler, okulunun uzaması riskiyle; okulu uzamış fakat bu sene alttan kalan dersleri vererek mezun olacak birçok öğrenci de okulu bir sene daha uzatma riskiyle karşılaştı.
Bir öğrencinin yetişip mezun olması çok da kolay bir şey değil. Ve bu noktaya gelene kadar bizler ve ailelerimiz onca emek verip, birçok fedakârlık yaptık. Tam bu emeklerin meyvesini alacağımız noktaya gelmişken hiçbirimizin geleceği düşünülmeden böyle keyfi bir uygulamayla tüm mezuniyet ve hayat planlarımız altüst ediliyor, emeklerimiz heba ediliyor.
Eğer uygulamadan bir an önce vazgeçilmezse birçok öğrenci bu durumdan dolayı bu sene mezun olamayacak ve KPSS’ye giremeyecek, yüksek lisansa başlayamayacak, bursu kesilecek. Çift anadal yapan öğrencilerin bu programı riske girecek, bir sene daha mezun olamamış olacak. Pek çok öğrenci ciddi bir maddi sıkıntıyla karşılaşacak, ailesiyle sorun yaşayacak, yılsonu için kurduğu planlar ve hayaller suya düşecek.
Kendi hayatını kurmak için tek seçeneği okulu bitirip çalışmaya başlamak olan bizlerin tüm emeklerini hiçe sayan bu keyfi uygulamaya hakları yok. Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak çakışan derslerin alınamaması uygulamasının kaldırılmasını talep ediyoruz.

Bugün MARMARA ÜNİVERSİTESİ imzanı bekliyor!

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ACİL: MARMARA ÜNİVERSİTESİ, ÇAKIŞAN DERS YASAĞINI KALDIRSIN!». MARMARA ÜNİVERSİTESİ ve imza atan diğer 1.952 kişiye katıl.