Kampanya Kapatıldı

Stop Execution Of Husameddin Ferzizade! Hüsameddin İdam Edilmesin!

Bu kampanya 9.229 destekçiye ulaştı

English text below...

Fotoğraftaki genç İran (Azeri) Türkü Hüsameddin Ferzizade, 22 yaşında idama mahkum ediliyor. Sebebi, Kur'ân'a çağrı yaptığı "İslam'dan İslam'a" 25 sayfalık bir makale yazmış olması...

Makale ortalama olarak Türkiye'de sıklıkla dillendirilen eleştirileri içeren sıradan bir çalışma. Şia ve Sünnilik arasındaki ihtilafları inceliyor. Ümmet arasındaki ayrılığı, her iki tarafın kabul ettiği, uydurulan siyasi içerikli rivayetlerin din olarak görüldüğünü, Dinin esas kaynağı olarak Kur'ân'a dönülmesi ve Hadislerin Kur'an süzgecinden geçirilmesi gerektiği temasını işliyor.

Bu fikirler İran'da idamı hak ediyor...

2 yıldır hapiste olan ve idamı bekleyen Azeri gencin kurtarılması için sesimiz daha gür çıkmalı. 25 sayfalık, içinde hiçbir hakaret içermeyen, sadece farklı düşündüğü için 22 yaşında bir genci, yazdığı makale için ipe gönderen zihniyet de ifşâ edilmeli! Bu idamı durdurun. Zulme sessiz kalmayın, zalimin tarafında olmayın... (Makalenin Türkçesi Aşağıdadır)

"Ey iman edenler! Adaleti titizlikle ayakta tutan, kendiniz, ana-babanız ve akrabanız aleyhinde de olsa Allah için şahitlik eden kimseler olun. (Haklarında şahitlik ettikleriniz) zengin olsunlar, fakir olsunlar Allah onlara (sizden) daha yakındır. Hislerinize uyup adaletten sapmayın, (şahitliği) eğer, büker (doğru şahitlik etmez), yahut şâhidlik etmekten kaçınırsanız (biliniz ki) Allah yaptıklarınızdan haberdardır." Nisa 135.

----------------------

Husameddin Ferzizade is 22 years old Muslim, Azarian, living in Iran.
He wrote an article about Islam, named "From Islam to Islam" (25 Pages)
The article is about a criticism of Shia and Sunni Islam.

He defended to turn original, pure religion written in Quran. And Madhhabs have arisen just because of political differences between Muslims. Punishment of these ideas is execution in Iran. He is sentenced to death because of his article. He is accused of being "murtad" (apostasy) and he has been in jail for two years. Stop execution.

"O ye who believe ! Be ye staunch in justice, witnesses for Allah, even though it be against yourselves or (your) parents or (your) kindred, whether (the case be of) a rich man or a poor man, for Allah is nearer unto both (than ye are) . So follow not passion lest ye lapse ( from truth ) and if ye lapse or fall away, then lo! Allah is ever Informed of what ye do."  Al Quran, Nisa 135

-----------------

Rəsimdə ki gənc Hüsammədin Fərzizadə,22 yaşinda edama məhkum edilir.Səbəbi: " islam'dan Islam'a " 25 səhifəlik bir məqalə yazmasidir.

Bu fikirlər İranda edami haq edir.

2 ildir həpisdə olan ve edami gözləyən Azəri gəncin qurtalirmalisi üçün kampanyalar düzənlənməlidir. 25 səhifəlik içində hiç bir söyüş olmayan bir məqalə üçün ipə göndərən zehniyyətə ortaya çixarilmalidir.Bu edami dayandirin.Zülmə səsiz qalmayin, zalimin tərəfində olmayin...

Ey iman gətirənlər, bütün işlərinizdə hətta özünüzün, ya ata-ananızın, yaxud yaxınlarınızın ziyanına olsa belə, həmişə və tam şəkildə ədaləti bərqərar edin və Allaha görə şahidlik edin. Əgər imkanlı ya yoxsul olsa siz onların vəziyyətlərini nəzərə alaraq haqqa zidd şahidlik etməyin, çünki Allah onlara (onların halını nəzərə almağa) daha layiqlidir. Buna görə də nəfsi istəyə tabe olmayın ki, haqdan üz çevirəsiniz. Əgər dilinizi nahaq tərəfə əysəniz ya (şahid olmaqdan) üz döndərsəniz, həqiqətən Allah etdiklərinizdən həmişə xəbərdardır." Nisa 135

Bugün ASIR imzanı bekliyor!

ASIR DER (Antalya) bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Acil: #HüsameddinİdamEdilmesin (Stop Execution Of Husameddin Ferzizade)». ASIR ve imza atan diğer 9.228 kişiye katıl.