ACİL Ebabiller Ölüyor!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Her sene olduğu gibi Mart ve Nisan aylarında, Afrika üzerinden ülkemize gelen göçmen EBABİL kuşları İstanbul' un bir çok semtinde üreme dönemine girmiş ve  yuvalarına yerleşmiş bulunmaktadır.

Bilindiği üzere, ülkemize her sene bahar aylarında gelen göçmen EBABİL kuşları, sadece yüksek binaların çatılarına ve panjurların altına yuva yapmakta, yapıları gereği yere inemeyen bu kuşların diğer kuşlar gibi bir dala veya herhangi bir yere konmaları mümkün değildir. Üreme dönemi olduğundan dolayı ebeveynler kuluçkaya yatmış bulunmaktadır. Gözlemlediğim kadarıyla, Şişli ve Osmanbey bölgesindeki ( Halaskargazi Caddesi boyunca ) binaların çatılarına yaptıkları yuvalara girip çıkmaları, asılan seçim bayrakları nedeniyle imkansız hale gelmiştir.

Binaların ön cephelerine asılan büyük seçim bayrakları, bu kuşların yuvalarına girmelerine ve yuvada olanların çıkmalarına engel teşkil etmektedir. Yumurtlamış olan ebeveynlerin çoğu; beslenmek için dışarı çıkanlar dışarda, kuluçkaya yatanlar içerde kaldılar. Boylu boyunca asılan bayraklardan dolayı ebeveynler yuvalarına girip çıkamamaktadırlar.

Fil suresinde de adı geçen bu kuşların, bu mübarek Ramazan ayında telef olmasına engel olmak adına, seçim bayraklarının diğer canlıların yaşam alanından ivedilikle kaldırılmasını talep ediyorum.

Yasemin Şahin

Bugün Yasemin imzanı bekliyor!

Yasemin Şahin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ACİL Ebabiller Ölüyor!». Yasemin ve imza atan diğer 305 kişiye katıl.