Açıköğretim Psikoloji Bölümü Toplum Ruh Sağlığına Yapılan Saldırıdır.

Doğrulanmış başarı

Açıköğretim Psikoloji Bölümü Toplum Ruh Sağlığına Yapılan Saldırıdır.

Bu kampanya 32.633 destekçi ile değişim yarattı!

İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Bünyesinde açılan ve bu sene öğrenci alımı yapılacak olan “Psikoloji Lisans (Açık Öğretim)” eğitim programı şu an eğitimlerine devam eden psikoloji bölümü öğrencilerine ve mezun olmuş olan psikologlara hakaret niteliğinde olduğu gibi Toplum Ruh Sağlığına yönelik yapılan bir saldırıdır.

Örgün öğretim ile ancak belli bir düzeye kadar tamamalanılan Psikoloji Öğrenimi, üzerine binlerce liralık eğitim masrafları yapılan, yüksek lisans programlarıyla bir yerlere gelinebilen ve insan hayatını önemli düzeyde etkileme kapasitesine sahip mesleki eğitim programıdır. Psikoloji bölümü eğitiminin, açık öğretim eğitim sisteminin şartları gereği; hiç vaka görmeden, hocaların engin tecrübelerine ve vaka yönetimine dair tekniklerini anlamadan, interaktif bir eğitim modeliyle mesleğe dair bilinci kazanmadan “açık öğretim eğitimi” İle verilmesi akıl tutulmasından başka bir şey değildir.

Psikoloji Bölümü eğitiminin açık öğretim modeli ile verilmesi topluma hiç bir katkı sağlamayacağı gibi mesleğin etiğini, tedavi yaklaşımlarını öğretemeyeceği ve toplum ruh sağlığına katkıda bulunacak iyi psikologları yetiştiremeyeceği aşikardır. Psikoloji bölümü kısa yoldan mezunlar vererek topluma kazandırılacak bir bölüm değildir.  Tıp fakültesinin açık öğretimi olmayacağı gibi Psikoloji bölümününde açık öğretimi olmaz ve olmamalıdır.

Bu anlamda sizlerin de bu kampanyamıza imza ile katkıda bulunarak sesimizi duyurmamızı sağlamanızı rica ediyoruz. Atılan imzalar ile sesimizi söz sahiplerine duyurarak yapılan bu yanlışa dur denilmesini istiyoruz.

Bugün Ahmet Faruk imzanı bekliyor!

Ahmet Faruk Burakgazi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Açıköğretim Psikoloji Bölümü Toplum Ruh Sağlığına Yapılan Saldırıdır. #psikolojideacikogretimehayir @yekta_sarac @YuksekogretimK @acikveuzaktan». Ahmet Faruk ve imza atan diğer 32.632 kişiye katıl.