Engellilere Resmi Sınav Zorunluluğu Kalksın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Lütfen oğlumun sesine kulak verin:

"Ben Ömer Balkan, sendromlu bir bebek olarak doğdum. 2 böbreğim, tırnaklarım, diş arkalarım (Süt dişlerinden sonra çıkan dişler) ve göz arkasındaki retina yapısı eksik olarak doğmuşum.

Az gören bir çocuğum. 5 yaşına kadar diyaliz aldıktan sonra böbrek nakli oldum. 6 yaşında okula başladım. Şu anda 7. sınıfa geçtim. Biz engelli bireyler olarak hayata 1-0 yenik olarak başlıyoruz. Bir de önümüze çıkan engeller bizleri daha da zorluyor. Eğitim hayatıma tabletten yardım alarak, annemin çabalarıyla ve öğretmenlerimin desteğiyle bugüne kadar geldim. Sınavlarımda yazılı kâğıdımın yazı fontu büyüklüğünü ve boyutunu büyüterek ya da tabletimden soruları fotoğraf çekerek yapıtım. Herhangi bir okuyucu-kodlayıcı bir şahısla sınava girmedim. Arkadaşlarımın 1 ders süresince yaptığı soruları ben 2 ders süresince anca bitirebildim. Bu zorlukları yaşarken şimdi de LGS'yi düşünüyorum. Biz engelli bireyler resmi bir sınava girerken birçok evrak hazırlamak zorundayız, ama normal arkadaşlarımız tek bir form doldurarak sınava girebiliyor. 6 dersten yaklaşık 90 soruyla (155 dakika) sınav olacağım ve sadece 30 dakika fazladan süre verilecek ve okuyucu-kodlayıcı ile sınava gireceğim.

Benim sorunum şu: İyi tamam da Geometri sorularını anlatarak nasıl yapabilirim ki? Mutlaka bir şekil çizmeli, bir şeyi ölçmeli veya bir şeyi hesaplamalıyım. Ben sadece kendimi değil, çoğu engelli kardeşimizin de bu sınavlarda mağdur olduğunu düşünüyorum. Çoğu dikkat dağınıklılığı veya disleksi hastalığı olan ya da okuduğunu hemen anlayamayan, zihinsel engelli, kaynaştırma öğrencisi olan arkadaşlarımız da bu durumlardan mağdur. Ben bir görme engelli olarak belli derecede ve düzeyde raporu olan kişilerin sınavdan muaf olmalarını ya da isteğe bağlı sınava girmelerini buradan belirtmek istiyorum. Diploma notuna göre bir okula yerleştirilmesi daha mantıklı değil mi?

Bizi şu sınav stresinden lütfen kurtarın."