5199 sayılı Hayvanları "KORUMA" Kanunu yeniden düzenlensin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Türkiye'de olduğu kadar dünyanın diğer ülkelerinde de hayvanların çok kötü şartlara maruz kaldıklarını görüyoruz. Bugüne kadar hep biz yabancı ülkelerin kanunlarını iktibas ettik. Şimdi sıra bizde diye düşünüyorum. Çıkarılmasını istediğimiz bu yeni Hayvanları Koruma Kanunu ile artık onların lehine düzenlemeler yapmalıyız. Yaşadığımız dönemde artık hala hayvanlara yapılan işkencelerin, kasten öldürmelerin, onları yalnızca bir mal olarak görmenin sonu gelmeli!

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nda dahi hayvanlar eşya -mal- olarak kabul ediliyor. Canlı olan bir varlığa nasıl eşya nitelendirmesi yapılabilir? 5199 sayılı kanun, hayvanları korumaktan çok devlete fayda sağlamaktadır. Çünkü yalnızca idari para cezası uygulaması vardır. 5199 sayılı kanun yeniden düzenlenerek, cana karşı işlenen suçlardan olan bu hayvanları kasten öldürmek, işkence etmek, kasten yaralamak suçlarının ve daha birçoğunun cezası hapis cezasına çevrilmelidir ve bu suçu işleyenler için iyi hal indirimi veya hapis cezasının paraya çevrilmesi söz konusu olmamalıdır. Allah'ın yarattığı bu canları korumak biz insanların sorumluluğudur.

Kanunun 1.maddesi, "Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır." demektedir ancak bugün gelinen duruma bakınca kanunun işlevselliğinin ve yararlılığının olmadığı çok açıktır.

Bugün Özge imzanı bekliyor!

Özge Naz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «5199 sayılı Hayvanları "KORUMA" Kanunu yeniden düzenlensin!». Özge ve imza atan diğer 18.503 kişiye katıl.