43 Yıllık Lisenin Trilyonluk Arazisi Nedeniyle Taşınmasına İzin Vermeyelim

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

43 Yıllık Bir Lise Taşınıyor! Yoksa Arazisinin Trilyonluk Değeri Nedeniyle Mi?

Söz konusu lise 1974 yılında kurulan yani 43 yıllık bir geçmişe sahip oldukça köklü bir Tarım Meslek Lisesi. (Şimdiki adıyla Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

Şu anda ise halen bünyesinde laboratuvar, gıda ve tarım alanları bulunan lise, hiçbir alt yapısı bulunmayan başka bir lisenin bloğuna yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Yani başka bir liseye bile değil o lisenin bir bloğuna yerleştirilecek. Söz konusu olan Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ise 33 dönümlük arazisi vardır.

Burası laboratuvar ve gıda alanlarında toplam 6 laboratuvarı, tarım alanında ise 33 dönümlük arazisi üzerinde uygulamalı tarım çalışmaları yürüten bir okul. Bu lisenin taşınacağı yerde bu çalışmaların yapılamayacağını görmek için maalesef düşünmeye gerek yok.

Bu değişiklik yapılmaya karar verilirken lisede bulunan, çalışan, okuyan kimsenin görüşü dikkate alınmamıştır ve bu lisenin 270 öğrencisi 65 çalışanı vardır.

33 dönümlük arazi içinde bulunan yaklaşık 500 ağaç, içinde yaşayan hayvanlar ve bitki örtüsünün akıbeti ne olacak? Kimse bu sorunun cevabını emin bir şekilde veremiyor.

Alt yapısı olmayan bir okulda öğrencilere yeterli nitelikte uygulamalı eğitim ve öğretim nasıl gerçekleştirilecektir?

Tarım ve hayvancılığın desteklendiği söylenirken bu alanda teknik işgücü ihtiyacını karşılayan bir okula ve öğrencilerine bunca mağduriyet yaşatılmasının sebebi nedir? Bu soru gerçekten herkesin aklını kurcalıyor. Neden Ankara’da hatta Türkiye’de bulunmaz fiziki koşullara sahip bir lise taşınmak istensin ki? Yoksa trilyonluk değer taşıyan arazisi nedeniyle mi?

Bugün selim imzanı bekliyor!

selim kalıç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «43 Yıllık Lisenin Trilyonluk Arazisi Nedeniyle Taşınmasına İzin Vermeyelim». selim ve imza atan diğer 2.225 kişiye katıl.