Doğrulanmış başarı

2015 Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri yılı olsun

Bu kampanya 5.711 destekçi ile değişim yarattı!

Unesco yolunda olan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin, "Dünya Kalıcı Miras Listesine" alınması ve 2015 yılının Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri yılı ilan edilmesi amacıyla Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı İstanbul Şubesi olarak STK ve kurumlarla birlikte bu kampanyayı başlattık.

Diyarbakır Kalesi, Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine girmesi için bugüne kadar başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Diyarbakır Valiliği,  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumları ve konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket ediyoruz.

Bilim insanlarının çalışmalarının sonucu olarak Haziran 2015'te UNESCO Dünya Kalıcı Miras listesine aday oldu ve Haziran ayında Kalıcı Miras Listesine alınacak.

Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel mirasının korunmasına destek verenler ve kadim şehrin aşıkları bir araya gelecek.

Dünya Kültür Miras asıl listesine girilmesiyle, Diyarbakır'ın rüyası gerçekleşecek. Diyarbakır, dünyadaki ender turizm, prestij ve cazibe şehirlerinden biri olacak.

Kampanyanın sonunda Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığına ziyarette bulunacağız.

Ortak mirasımızı korumak, geleceğe, yarınlara taşımak için sen de imza kampanyamıza katıl.

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

İstanbul Şubesi Başkanı Av. Aydoğan AHIAKIN

www.ditavistanbul.org

www.facebook.com/ditavistanbul

www.twitter.com/ditavistanbul

Destek verenler:
Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı İstanbul Şubesi

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Diyarbakır Şubesi

Diyarbakır Tarihi ve Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Derneği

Diktum-Der

Diyarbakır Sosyal Kalkınma Derneği

Diyarbekir Bedenleri Topluluğu

Erdebil Köşkü Cafe

Diyarbekir Bedenleri

Bugün Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfının İstanbul Şubesi imzanı bekliyor!

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfının İstanbul Şubesi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «2015 Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri yılı olsun @omerrcelik». Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfının İstanbul Şubesi ve imza atan diğer 5.710 kişiye katıl.